Eemland noord, 11.20 uur

Utrecht 18-10-2003 - Persberichten district Eemland noord

Politieman houdt dief aan in vrije tijd
EEMNES Vrijdagmiddag rond 12.00 uur werd de politie verzocht naar de Braadkamp te gaan in verband met een winkeldiefstal. Een 31-jarige inwoner van Eemnes had geprobeerd goederen uit een winkel mee te nemen zonder te betalen en werd aangehouden door een politiefunctionaris die zich daar in zijn vrije tijd bevond. De politieman heeft de winkeldief aan zijn collegas overhandigd, zij hebben de man meegenomen naar het politiebureau.

Verkeersongeval
SOEST - Vrijdagavond rond 23.50 uur is bij de Stadhouderslaan een bromfietsbestuurder onderuit gegaan. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige jongen uit Soest, verloor vermoedelijk de macht over het stuur in een flauwe bocht. Door de val liep de jongen verwondingen op. Hij is met onbekende verwondingen door een ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht. De passagier die achterop de brommer zat, een 19-jarige inwoner van Soest, bleef ongedeerd. Beiden droegen geen helm. De politie onderzoekt of er alcohol in het spel was.

Onder invloed
SOEST Tijdens een alcoholcontrole op de Birkstraat is vrijdagavond rond 23.30 uur een 24-jarige inwoner van Hooglanderveen aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Uit een ademanalyse bleek dat de man 615 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Tevens reed de man met een ongeldig rijbewijs. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt. Ook bleek op het politiebureau dat de man nog drie openstaande boeten had. De man is vervolgens ingesloten.