Politie Groningen

Persberichten zaterdag 18 oktober 2003

Provincie Groningen, 18-10-2003 -

Wetsinge: man komt om bij verkeersongeval

Een 36-jarige man uit Winsum is vrijdagmiddag op de Provincialeweg N361 bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer werd rijdend in zijn auto vermoedelijk onwel. Hierdoor kwam hij bijna in aanrijding met een tegenligger, een personenauto die door een 43-jarige man uit Tolbert werd bestuurd. De Tolberter kon door uit te wijken nog net een frontale aanrijding voorkomen, maar botste wel tegen een bermpaaltje. De Winsumer kwam vervolgens via de weghelft voor het tegenovergestelde verkeer, een fietspad en de berm tot stilstand tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de toedracht van het verkeersongeval. Hieruit kon worden vastgesteld dat het slachtoffer niet heeft geremd en in een rechte lijn tegen de boom was gebotst. De politie maakt proces-verbaal op van het ongeval.

Lauwersoog: jongen botst tegen glazen terrasschot
Een 15-jarige jongen uit Duitsland is vrijdagavond in de Haven met de auto van zijn moeder op ongelukkige wijze tegen een glazen terrasschot gebotst. De jongen wilde voor zijn moeder de auto starten, maar vergat daarbij dat het voertuig al in de versnelling stond. Hierdoor schoot de auto vooruit en botste tegen een glazen terrasschot. Het schot werd hierdoor vernield. Ook de auto bleek lichte schade te hebben. De politie heeft bemiddeld in de afhandeling van de schade.

Zuidbroek: drie gewonden na ongeval op snelweg A7
Bij een verkeersongeval op de snelweg A7 zijn vrijdagnacht twee mannen en een vrouw gewond geraakt. Een 59-jarige man uit Hoogezand en zijn 56-jarige vrouw werden in hun auto vermoedelijk van achteren aangereden door een 39-jarige automobilist uit Winschoten. Het voertuig van het echtpaar sloeg door de klap over de kop. De Winschotenaar zijn auto kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. Alle slachtoffers konden zichzelf uit de voertuigen bevrijden. Alle betrokkenen moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Politieagenten roken op de plaats van het ongeval alcohol bij de Winschotenaar. In het ziekenhuis werd van hem een bloedproef afgenomen. Een sleepdienst heeft beide voertuigen afgesleept. De politie heeft een verkeersongevallenrapportage opgemaakt. Alle betrokkenen zullen worden gehoord.

Groningen: autodief ingerekend
De politie heeft vrijdagnacht op de Leonard Springerlaan een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor autodiefstal. Surveillerende politieagenten zagen de hun bekende verdachte in een personenauto zitten. Bij navraag bleek dat de auto was gestolen. De verdachte werd vervolgens aangehouden en ingesloten. In het voertuig troffen de dienders diverse goederen en inbraakwerktuigen aan. De auto werd veiliggesteld. De autodief zal vandaag worden gehoord.

Groningen: politie houdt doorrijder ongeval met letsel aan De politie heeft vrijdagmiddag in de Floresstraat een 49-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed. De Stadjer was vlak daarvoor op de kruising Nieuwe Ebbingestraat, Korreweg en de Boteringesingel met zijn auto in aanrijding gekomen met een 42-jarige fietser. De man kwam op de fiets ten val, maar reed de Stadjer in zijn voertuig door. Het slachtoffer werd met kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Door getuigen bleek het kenteken van de verdachte zijn auto genoteerd. Vervolgens werd de doorrijder in zijn woning aangetroffen en aangehouden. Ook zijn auto werd vlak bij zijn woning gevonden. Politieagenten roken alcohol bij de man, waarna bleek dat hij na de ademanalyse 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De verdachte werd gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: gewapende overval op cafetaria
Twee onbekende jongen mannen hebben vrijdagavond een cafetaria op de Eikenlaan overvallen. De overvallers kwamen met een vuurwapen de cafetaria binnen. Onder bedreiging van de wapens werd de 38-jarige bedrijfsleider gedwongen tot afgifte van een onbekend geldbedrag. Het duo wist met de buit te ontkomen. De politie beschikt over een goed signalement van de overvallers. Een zoektocht naar de verdachten bleef zonder resultaat. Het roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietser breekt been bij ongeval
Een 32-jarige fietser uit Groningen is vrijdagavond op de Siersteenlaan gewond geraakt na een verkeersongeval. Een 39-jarige man uit de stad verleende in zijn auto geen voorrang aan de fietser, waarna deze ten val kwam. Hij brak hierbij zijn been en werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de fiets van het slachtoffer veiliggesteld. Ook heeft de politie van het ongeval een verkeersongevallenrapportage gemaakt.

Groningen: vervelende man aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in de Gelkingestraat een 25-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij zich niet na een vordering en bevel van de politie wilde verwijderen. De Stadjer was uit een horecagelegenheid gezet, maar wilde buiten niet weggegaan. Ook op vorderingen van de politie bleef de man zich vervelend gedragen en ging hij niet weg. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd de Stadjer met een bekeuring op zak heengezonden.

Groningen: alcomobilist na aanrijding aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd op de Griffeweg aangetroffen, terwijl hij zijn auto lopend voortduwde. Politieagenten zagen dat de linkervoorzijde van de auto verse schade van een aanrijding had. De man bekende hierop dat hij op de Europaweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Na het ongeval had hij de plaats van het ongeval verlaten door zijn voertuig voort te duwen. De agenten roken alcohol bij de bestuurder. De Stadjer werd vervolgens aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de verdachte 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moet zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjer voor mishandeling aangehouden
In de Poelestraat heeft de politie vrijdagnacht een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had om onbekende reden een 25-jarige man uit Rotterdam met een vuistslag geslagen. De Rotterdammer wees de gewaarschuwde politie de verdachte aan. De Stadjer werd hierop aangehouden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Het slachtoffer werd met aangezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: alcomobilist aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht op de Jachtlaan een 44-jarige man uit Garrelsweer aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Garrelsweerder 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Sappemeer: man aangehouden voor bedreiging
De politie heeft vrijdagavond in de Slochterstraat een 35-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor bedreiging. De man had onenigheid gekregen met zijn vrouw, waarna hij haar had buitengesloten. Op het moment dat de agenten bij de woning in de Slochterstraat kwamen, begon de verdachte direct in de richting van de politieagenten te schreeuwen. Vervolgens pakte de man een balk van een meter en begon hiermee in de richting van de dienders te dreigen. De agenten wisten hem te overreden om de balk te laten vallen. Vervolgens rende de verdachte weg en wist hij in eerste instantie te ontkomen. Enkele uren later kwam de Sappemeerster terug bij zijn woning. Zonder problemen kon hij worden ingerekend. De man werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen / Garmerwolde: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdagmiddag- en avond twee snelheidscontroles gehouden. Op de Provincialeweg N360 werd s avonds bij Garmerwolde de snelheid gemeten. In totaal passeerden 1660 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 38 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg bij een snelheidslimiet van 80 km/uur 98 km/uur. In de middaguren vond ook een snelheidscontrole op de Beneluxweg plaats. Hier reden 233 automobilisten te hard, terwijl 1350 bestuurders werden gecontroleerd. De snelste rijder op de oostelijke ringweg reed 118 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.