Politie Flevoland

Fietsendieven aangehouden

Almere 18-10-2003 - De politie van Almere heeft vrijdag in het stadshart een aantal fietsendieven aangehouden.

De politie heeft vrijdagavond op de Metropolestraat een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden. Hij had een slot bevestigd aan de fiets van een 49-jarige Almeerse. Toen zij haar fiets wilde pakken, werd dat belemmerd door het slot. Ze schakelde de politie in. De agenten konden kort daarna de 16-jarige aanhouden. De politie vermoedt dat hij verantwoordelijk kan worden gesteld voor meerdere fietsendiefstallen. Na verhoor op het politiebureau is hij met een dagvaarding heengezonden.

Twee Almeerse jongens van 17 jaar zijn vrijdagavond aangehouden voor fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen dat ze op het Busplein een fiets, die op slot stond, meenamen. Na verhoor op het politiebureau zijn ze weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. De gestolen damesfiets is in beslag genomen en wacht op de rechtmatige eigenaar.

Surveillerende agenten hebben vrijdagmiddag twee Almeerse jongetjes van 13 en 14 jaar aangehouden. Ze hadden van een fiets die gestald stond in het Mandelapark de fietspomp weggenomen. Beide jongens worden doorgestuurd naar Bureau Halt. De ouders zijn in kennis gesteld.