Politie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Noord West Veluwe

Persberichten van 18 oktober

Putten - Diefstal uit auto

Een inwoner van Enschede heeft aangifte gedaan van diefstal uit een auto. De auto stond op 17 oktober geparkeerd op de Peppelerweg. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur hebben de daders een portierraam ingeslagen, waarna een radiocdspeler werd weggenomen.

Wezep - Diefstal uit auto

In een auto die stond geparkeerd aan de Rondweg is op 17 oktober tussen 06.00 uur en 19.30 uur ingebroken. De daders forceerden portiersloten en namen een radiocdspeler weg.

Harderwijk - Rijden onder invloed

Een 41-jarige inwoner van Zeewolde is op 17 oktober omstreeks 22.30 uur op de Burgemeester de Meesterstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 395 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van drie uren uitgereikt. Een 24-jarige inwoner van Harderwijk is op 18 oktober omstreeks 01.30 uur staande gehouden voor een alcoholcontrole. De man reed zonder verlichting met zijn snorfiets over de Vijestraat. Toen de man de politie zag stapte hij af en liep hij door. Toen agenten hem aanspraken bleek dat de snorfiets niet was verzekerd en roken zij een alcohollucht. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 600 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van zes uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 25-jarige inwoner van Harderwijk werd op 18 oktober omstreeks 01.45 uur op de Hoofdweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat ook deze man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 385 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van drie uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Epe - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Surveillerende agenten kregen op 18 oktober omstreeks 05.30 uur een melding dat een automobilist zigzaggend over de Rijksweg A-50 reed. De automobilist, een 24-jarige inwoner van Uden, kon korte tijd later op de A50 - afslag Vaassen staande worden gehouden voor een alcoholcontrole. Na een ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 775 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en aan de man werd een rijverbod van negen uren uitgereikt. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten

Voor informatie:
Andrea Jansen, piketvoorlichter regiopolitie Noord- en Oost Gelderland, telefoon 06 - 23978827


---- --