Politie Zuid-Holland-Zuid

19/10 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-10-2003 - Persberichten District II

MAN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Een 36-jarige man uit Papendrecht is op 17 oktober op de Willem Dreeslaan aangehouden. Nabij de gemeentewerf viel hij mensen lastig met de vraag of hij door hen in te leveren kapotte televisies mocht opknappen. Na een persoonscontrole bleek dat de man een boete van ruim 200 euro had openstaan en dat zijn uitlevering aan Tsjechië werd verzocht. Hij wordt door de politie aldaar verdacht van fraude. De man is ingesloten.

VERNIELERS AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT - Twee jongens van 13 en 14 jaar, beiden uit Sliedrecht, zijn op 17 oktober op respectievelijk de Hoepel en op het politiebureau aan de Rijnstraat aangehouden. Een getuige zag het tweetal in de Hoepel spiegels van geparkeerde autos vernielen en wist de 13-jarige staande te houden en aan de politie over te dragen. De identiteit van de andere verdachte kon snel worden vastgesteld waarna hem telefonisch werd verzocht zich op het politiebureau te melden. Dat deed hij. Bij de politie is op 18 oktober nog vijf keer aangifte gedaan van vernieling van autospiegels in de Hoepel. Onderzocht wordt welke rol de aangehouden jongens hierin hebben gespeeld.

VERNIELER AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 17 oktober op de Jacob Marisstraat aangehouden. Hij zou van een woning in dezelfde straat een ruit hebben vernield. Bij zijn aanhouding had een man een 50 cm ijzeren bandenlichter in zijn hand die hij pas losliet nadat hem herhaaldelijk gewaarschuwd was dat pepperspray gebruikt kon worden.

ALCOHOL
GORINCHEM - Een 31-jarige automobilist uit Gorinchem is op 17 oktober op de Koningin Julianalaan aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van twee uren. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

ALBLASSERDAM Een 26-jarige automobilist uit Alblasserdam is op 18 oktober op de Sportlaan aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van vijf uren. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien. LEERDAM Een 27-jarige automobilist uit Leerdam is op 18 oktober op de Parallelweg aangehouden. Hij had teveel op en kreeg een rijverbod van drie uren. Doordat hij de transactie van 300 euro niet kon betalen, kan hij een dagvaarding tegemoet zien.
SCHOONREWOERD Een 30-jarige man uit Leerbroek is op 18 oktober aangehouden. Hij veroorzaakte met zijn auto op de Overheicop een aanrijding met een andere auto met alleen blikschade tot gevolg. Hij had teveel op. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
GORINCHEM Een 28-jarige automobilist uit Arkel is op 19 oktober op de Kleine Haarsekade aangehouden. Hij had teveel op, kreeg een rijverbod van zes uren en kan binnenkort een dagvaarding verwachten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Drie meiden van 14 jaar, allen uit Papendrecht, zijn op 17 oktober op de Cortgene aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze hadden twee tassen, een muts, een pet en een riem weggenomen. Na overleg met hun ouders krijgt het drietal een Halt-verwijzing.
GORINCHEM Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 18 oktober op het Heerenlaantje aangehouden. Kort ervoor het hij in een winkel aan de Gasthuisstraat geprobeerd voor ruim 550 euro aan parfum te stelen. Hij werd door het winkelpersoneel betrapt, waarna hij het pand verliet. Een getuige vertelde de politie waarzij de man kon vinden, waarop hij korte tijd daarna kon worden aangehouden.

VERKEERSONGEVAL
ALBLASSERDAM Bij een aanrijding op 17 oktober tussen een personenauto en een tractor is de 70-jarige bestuurder van de auto uit Kinderdijk gewond geraakt. De man raakte op de Oost Kinderdijk onwel en botste frontaal tegen de tegemoetkomende tractor. Een arts is per traumahelikopter ter plaatse gekomen en heeft de man behandeld waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht. Hij raakte gewond aan borst, schouder en hand. De bestuurder van de tractor, een 30-jarige man uit Alblasserdam bleef ongedeerd. De auto raakte total loss, van de tractor raakte de vooras vernield. ALBLASSERDAM Een fietsster uit Alblasserdam (leeftijd onbekend) is op 18 oktober op de Plantageweg gewond geraakt. Ze klapte tegen een autoportier dat plots door een 38-jarige man uit Nieuw-Lekkerland geopend werd. De vrouw viel en kwam op haar rug en hoofd terecht. Ze klaagde over pijn in haar nek en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd

BEDRIJFSINBRAAK
GOUDRIAAN Bij een inbraak in een bedrijf aan de Noordzijde is tussen 17 oktober 21.00 uur en 18 oktober 08.30 uur een kluis, geld, sleutels en bedtextiel ontvreemd. De daders forceerden een deur. De Technische Recherche is voor onderzoek ingeschakeld.

DIEFSTAL
GORINCHEM Een 87-jarige vrouw uit Gorinchem is op 18 oktober slachtoffer geworden van een brutale diefstal uit haar woning aan de Busschieterstraat. Bij het slachtoffer belden twee vrouwen aan van wie een haar om een glas water vroeg. Het slachtoffer werd door een van hen in haar keuken aan de praat gehouden terwijl nummer twee elders in de woning bijna 600 euro ontvreemdde en twee slaapkamers doorzocht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

LASTIG EN DRONKEN-1
SLIEDRECHT Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom is op 18 oktober op het NS-station aangehouden. Hij was dronken, zocht ruzie met het personeel van een aldaar gevestigd restaurant en beledigde en bedreigde hen. De man is tijdelijk ingesloten om te ontnuchteren en is later op de trein naar zijn woonplaats gezet.

LASTIG EN DRONKEN-2
GORINCHEM Twee mannen van 22 en 23 jaar, beiden uit Houten, zijn op 18 oktober op het politiebureau aan de Smakheul aangehouden. De twee zouden een woningruit in de Molenstraat hebben vernield. Toen de 24-jarige bewoner hen daarop aansprak, kreeg hij klappen. De mannen zouden ook met een fiets een auto hebben beschadigd. Ze waren dronken en zijn naar het bureau meegenomen. Onderweg scholden ze de agenten ook nog eens de huid vol.

JONGEN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT Een 15-jarige jongen uit Sliedrecht is op 18 oktober op de Sportlaan aangehouden. Hij maakte deel uit van een groep jongeren die er met een andere groep gevochten zou hebben. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de groep vechtersbazen al verdwenen op de 15-jarige en een vriend na. Beiden werden gevorderd weg te gaan wat alleen de vriend deed. De achtergebleven 15-jarige bleef echter en gedroeg zich agressief en recalcitrant naar de agenten. Hij werd daarop aangehouden.

MOTORONGEVAL
LEERBROEK Bij een ongeval op de Leerbroekseweg waarbij drie motorrijders, een bromfietser en een automobilist betrokken waren, zijn op 18 oktober twee gewonden gevallen. Eén van de drie motorrijders, een 29-jarige man uit Nieuwegein, zag te laat dat een automobilist en twee andere motorrijders vóór hem waren gestopt, omdat de automobilist wilde afslaan. De motorrijder botste tegen een andere motorrijder, een 32-jarige man uit Nieuwegein aan en kwam ten val op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer. Daar werd hij overreden door een 17-jarige bromfietser uit Nieuwland die hem niet meer kon ontwijken. De motorrijder liep twee gebroken bovenbenen op, de bromfietser een gebroken pols en schaafwonden. De politie onderzoekt het ongeval.

ONGEVAL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Bij een aanrijding tussen een auto en een snorfiets op de Peulenlaan op 18 oktober is de 38-jarige snorfietsster uit Hoornaar, gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste de vrouw tegen de auto van een 45-jarige vrouw uit Sliedrecht. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.

WONINGBRAND
OUD-ALBLAS Het rieten dak van een woning aan het Westeinde is op 18 oktober in brand gestaan. De bewoners van de woning hadden hun open haard aangestoken waarna ze kort daarop knallen hoorde en rook zagen. Doordat het een woning met een rieten kap betrof is de brandweer met meerdere voertuigen uitgerukt. De brand was snel onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. De woning liep waterschade op en het dak moet geheel worden vernieuwd.

AANHANGWAGEN IN BRAND
PAPENDRECHT Door nog onbekende oorzaak is op 19 oktober in de Jan van Goijenstraat een aanhangwagen in brand geraakt. In de aanhangwagen lagen fietsbanden die als verloren moeten worden beschouwd. De brandweer heeft de brand geblust.

VERKEERSONGEVAL OP A27
GORINCHEM Bij een ongeval op de autosnelweg A27 op 19 oktober is een zwaargewonde gevallen. Zes anderen raakten lichtgewond. Door nog onbekende oorzaak kwam een invoegende motorrijder ten val. Het verkeer achter hem moest daardoor onverwacht stoppen. Daarbij raakten twee personenautos en een bestelbusje elkaar. Eén van inzittenden van de autos is de zwaargewonde. Deze persoon had rug- en hoofdletsel en is naar het ziekenhuis vervoerd. De personalia van alle betrokkenen zijn nog niet bekend.
De A27 is drie uur lang gestremd geweest. Na plaatselijk onderzoek door de Politie Zuid-Holland-Zuid en schoonmaak van het wegdek werden om 15.20 uur de rijbanen vrijgegeven. Kort vóór het vrijgeven van de snelweg, kon het verkeer gebruik maken van de vluchtstrook. Het verkeer uit de richting Breda en het verkeer dat vanaf de autosnelweg A15 dat naar Utrecht wilde, werd aangeraden een alternatieve route te nemen. Op de autosnelweg A27 is door het ongeval een kilometers lange file ontstaan.