Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl



Uitnodiging aan de pers

persbericht

Bekendmaking vangstadviezen voor de Europese Visserij

Op maandag 20 oktober om 15.30 uur zullen medewerkers van het Nederlands Instituut voor Visserijonderzoek, onderdeel van de Animal Sciences Group van Wageningen UR, de pers informeren over de jaarlijkse vangstadviezen voor de Europese Visserij.

De Europese Commissie laat zich jaarlijks adviseren door het adviesorgaan van de International Council for the Exploration of the See (ICES) over vangsthoeveelheden van belangrijke vissoorten in o.a. de Noordzee, zoals kabeljauw, wijting en schelvis, tong, schol, makreel en horsmakreel. In deze adviescommissie van de ICES zijn visserijbiologen uit verschillende landen vertegenwoordigd, waaronder medewerkers van het Nederlands Instituut voor Visserijonderzoek, onderdeel van de Animal Sciences Group. Zij doen dit in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De ICES stelt een advies op op basis van bestandsschattingen, dus uitsluitend biologische overwegingen. Andere overwegingen worden in dit advies niet meegenomen.
De Nederlandse vertegenwoordigers in de ICES-adviescommissie rapporteren dit advies op maandag 20 oktober aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Vervolgens zullen zij de sector en de pers informeren.

De bijeenkomst vindt plaats in perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag. Zie voor routebeschrijving: www.nieuwspoort.nl. Diegenen die deze bijeenkomst willen bijwonen, worden verzocht zich aan te melden bij Erna Balk, persvoorlichter van de Animal Sciences Group van Wageningen UR: erna.balk@wur.nl of tel. 0320-293265. Hier kunt u ook terecht voor nadere informatie.

16 okt 03 09:13