Gemeente Apeldoorn

Ondernemersavond over winkelcriminaliteit op 20 oktober

Op maandagavond 20 oktober is er vanaf 19.30 uur in de Wegenerzaal van Orpheus een presentatie voor ondernemers met als thema 'Veilig werken en veilig winkelen'. Een werkgroep bestaande uit onder andere politie, BinnenstadsOndernemers Apeldoorn, Federatie Apeldoornse Ondernemers, het Midden- en KleinBedrijf, gemeente en bureau Slachtofferhulp organiseert de bijeenkomst.

Genoemde partijen zullen onder andere een toelichting geven op de mogelijkheden om winkelcriminaliteit aan te pakken. De bijeenkomst is tevens het startsein van de nieuwe serie trainingen die begin 2004 voor winkeliers worden gehouden. Al eerder, in 2002, hadden Apeldoornse winkeliers de mogelijkheid deze training te volgen.

Winkeliers kunnen zich tijdens de avond al inschrijven voor de trainingen van begin 2004.

De trainingen worden zoveel mogelijk branchegericht aangeboden. Zo wordt bereikt dat in de groepen dezelfde problematiek aan de orde wordt gesteld.

Nieuw onderdeel in de Apeldoornse aanpak van winkelcriminaliteit is de 'security check'. De security check is een nulmeting met betrekking tot de stand van zaken rondom veiligheid en beveiliging. Met name de geldstroom en winkeldiefstalrisico's worden in kaart gebracht en vervolgens vastgelegd in een korte rapportage. De deelnemers krijgen ook adviezen om de situatie te kunnen verbeteren. Ook voor de security check kunnen ondernemers zich op de ondernemersavond aanmelden. Voor het laatst bijgewerkt op: 16-okt-2003 08:07