Openbaar Ministerie

18 oktober 2003

Opsporing Verzocht: overval op bank Leerbroek

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.

In de uitzendingen van maandag 20 oktober (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

Hazeldonk-West: Gewapende overval Mc Donalds
Moeder en dochter gaan zaterdag 26 juli op vakantie. Maar bij de grensovergang van Hazeldonk kunnen ze zo laat op de avond een hamburger niet weerstaan. Van uit het niets komen dan drie overvallers te voorschijn. De twee zijn getuige van een overval en dat is uiteraard allerminst een goed begin van hun vakantie.

Venezuela: Identiteit onbekende dode man
Opsporing Verzocht besteedt in beide uitzendingen aandacht aan de onbekende identiteit van een dode man, die in Venezuela door een misdrijf om het leven is gebracht en op 20 juli werd gevonden. De man heeft mogelijk tien jaar in Nederland gewoond. Daarom hoopt de politie hier, in Nederland en via u, meer te weten te komen. U zou, nu nog nietsvermoedend, maandagavond ineens een belangrijke getuige kunnen zijn in deze zaak, die in eerste instantie tamelijk ver van ons bed lijkt.

Sittard: Vermissing/verdwijning man
De 33-jarige Robbert Steve Tjong-Kim-Sang uit Sittard is zoek. Een misdrijf wordt niet uitgesloten. Zijn zwarte Rover werd pal bij zijn huis terug gevonden. Maar wie verplaatste enige dagen later de auto van deze eigenaar van een Poolcentrum?

Amsterdam: Dode man
De 43-jarige, van origine Indiaase Chuhar Singh, ook wel bekend als Ramash, stond in de weekeinden op de Utrechtse Bazaar in Vleuten, door de week werkte hij in zijn kledingwinkel C-mode in het confectiecentrum in Amsterdam. Daar wordt hij, voorzover bekend, op maandag 18 augustus voor het laatst gezien. Een paar dagen later wordt hij thuis naast zijn bed dood gevonden. Getuigen hebben in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 augustus vreemde geluiden gehoord. Ook stonden er die nacht 3 mannen pal bij zijn huis bij een telefooncel. Maar wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk en daarom wordt uw hulp ingeschakeld.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief die de Avro elke vrijdag verzend. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: www.opsporingverzocht.nl.