Koninklijke Ahold

Ahold benoemt Jim Lawler als Chief Human Resource Officer

Zaandam, 20 oktober 2003 - De Raad van Bestuur van Ahold heeft Jim Lawler benoemd als Chief Human Resource Officer. De benoeming gaat per direct in. Lawler volgt Arthur Brouwer op, die recentelijk werd benoemd als Chief Business Support Officer.

Lawler (44) zal rapporteren aan Ahold President & CEO Anders Moberg en zal verantwoordelijk zijn voor alle personeelszaken bij Ahold, waaronder managementontwikkeling, personeelswerving, compensation en benefits en change management.

Lawler was tot voor kort Chief Human Resource Officer bij Ahold USA, gevestigd in Chantilly, Virginia. Hij begon bij Ahold in 1999 als Executive Vice President Human Resources bij Giant-Landover. Daarvoor was hij Senior Vice President of Human Resources bij Rexam PLC. Het grootste gedeelte van zijn eerdere loopbaan was hij werkzaam bij PepsiCo, waar hij een aantal managementfuncties bekleedde, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Hij begon zijn loopbaan bij Nordson Corporation.

In een commentaar op de aanstelling zei Anders Moberg: 'Zowel bij Giant-Landover als bij Ahold USA had Jim een sleutelrol op zijn gebied, waar hij een bijdrage leverde ten aanzien van het aansturen van complexe change managementprocessen en het verbeteren van het potentieel aan talent. Wij zijn vol vertrouwen dat Jim, door zijn waardevolle ervaring opgedaan in zowel Europa als in de V.S., een belangrijke bijdrage zal leveren aan het aansturen van human resources binnen Ahold en in het bouwen van organisatorische capaciteiten in een veranderende organisatie.'

Ahold Corporate Communicatie: 075 - 659 5720

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02