Rechtbank Leeuwarden



Krakers behoeven pand in de Minnemastraat te Leeuwarden niet te ontruimen

Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 20-10-2003

De NV Stadsherstel heeft in kort geding gevraagd een aantal krakers van een pand in de Minnemastraat te Leeuwarden te veroordelen tot ontruiming.

In zijn uitspraak van 14 oktober 2003 heeft de president van de rechtbank Leeuwarden deze vordering afgewezen omdat de belangen van de NV Stadsherstel op dit moment onvoldoende spoedeisend zijn. Er zijn nog geen belangstellenden voor het pand, zodat het niet aannemelijk is dat de herstelwerkzaamheden op korte termijn zullen beginnen.Het is verder niet gebleken dat de krakers schade aan het pand (een monument) hebben toegebracht door de kozijnen op niet-vakkundige wijze te schilderen, nu door de krakers onbetwist is gesteld dat er in het geheel geen verf op de kozijnen zat. De rechter ziet niet in dat gebrekkig onderhoud schadelijker zou zijn dan in het geheel geen onderhoud.

Een soortgelijke vordering tegen anonieme krakers van een pand in de Grote Kerkstraat is wel toegewezen. De rechter vond het aannemelijk dat de NV Stadsherstel op korte termijn moet kunnen beginnen met het winterklaar maken van dat pand, en dat het pand dan leeg moet zijn. Zie de uitspraak met LJN-nummer AM1479.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AM1477

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...d=13429&i=32&ti=3