Eemland zuid 09.15 uur

Utrecht 20-10-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Inbrekers aangehouden
AMERSFOORT In de nacht van zondag 19 op maandag 20 oktober werden twee mannen aangehouden na een inbraak.

Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een pand aan de Kortegracht. De verdachten zouden zich in het pand bevinden. Toen een politie-eenheid ter plaatse kwam, zagen politiemensen een verdachte het pand uitklimmen en het dak opvluchten. Direct werd door meerdere eenheden de omgeving afgezet.

Politiemensen troffen één verdachte, een 33-jarige man uit Amersfoort, onder enkele planken aan en hij werd aangehouden. De andere verdachte werd op de nok van een dak aangetroffen. Hij besloot eieren voor zijn geld te kiezen en kwam op verzoek van de politiemensen op eigen gelegenheid naar beneden. Daar werd de verdachte, een 23-jarige man uit Amersfoort, aangehouden.

De verdachten bleken in een winkel te hebben ingebroken, maar hadden nog geen kans gezien iets weg te nemen. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.

Onder invloed
AMERSFOORT In de nacht van zondag 19 op maandag 20 oktober ontdekte een automobilist dat alcohol zijn inschattingsvermogen behoorlijk beïnvloedde.

Rond 01.00 uur reed een 41-jarige automobilist uit Rotterdam de oprit van de rijksweg A1 op. In verband met wegwerkzaamheden was de wegsituatie gewijzigd. De automobilist kwam op een afgesloten weggedeelte terecht en reed daar een opgebroken weggedeelte in. Met veel moeite en gemanoeuvreer wist hij daaruit te komen. Op dat moment kwam er een politieauto aanrijden. De politiemensen controleerden de automobilist en hij bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 500 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Automobilist aangehouden
AMERSFOORT - Op zondag 19 oktober werd een automobilist aangehouden voor diverse overtredingen.

Rond 15.40 uur controleerden politiemensen op de Randenbroekerweg een automobilist. De bestuurder gaf een naam op, maar de politieman wist bijna zeker dat dit niet zijn echte naam was. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de verdachte inderdaad een valse naam had opgegeven. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Amersfoort, werd aangehouden.

Hij kreeg bekeuringen voor het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs en omdat zijn auto niet verzekerd was.

Man aangehouden voor mishandelingen
AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 werd een man aangehouden voor meerdere mishandelingen.

Rond 04.30 uur sprak een 23-jarige man uit Amersfoort in de omgeving van de Langegracht een man aan. Hij vroeg hem of er nog iets te doen was in Amersfoort. Hij kreeg het antwoord dat alle kroegen dicht waren. Vervolgens schopte en sloeg de man de 23-jarige man in het gezicht.

Rond 04.45 uur liep een 16-jarige jongen uit Amersfoort op het Lieve Vrouwenkerkhof. Hij hoorde iemand schelden en lachte daarom. De man kwam naar hem toe, duwde hem enige malen en gaf hem vervolgens een kopstoot

Rond 05.00 uur liep een 21-jarige man uit Amersfoort met een vriend over de Lieve Vrouwekerkhof. De vriend werd door een passerende man uitgescholden. De 21-jarige man zei daar iets van en werd in het gezicht geslagen.

Gewaarschuwde politiemensen konden de verdachte, een 24-jarige man uit Amersfoort, op het Lieven Vrouwenkerkhof aanhouden. Daarbij pleegde hij hevig verzet, maar kon met gepast geweld in de boeien worden geslagen.

Alle drie de slachtoffers deden aangifte van mishandeling. Zij hadden letsel in hun gezicht opgelopen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.