Ingezonden persbericht

Maak je niet dik!-toekomstvoorspeller
Voedingscentrum toont uitdijende lijf in 2013

Het Voedingscentrum presenteert vandaag de Maak je niet dik!- toekomstvoorspeller. Op http://www.voedingscentrum.nl kan iedereen zelf zien wat een kilo per jaar extra gewicht betekent voor zijn of haar lichaam. Veel Nederlanders worden namelijk elk jaar ongemerkt een kilo zwaarder. Dat lijkt weinig, maar het betekent wel dat er over tien jaar tien kilo bijgekomen is. En dat kan serieuze consequenties voor de gezondheid hebben. Met de Toekomstvoorspeller wil het Voedingscentrum het publiek op een prikkelende manier met deze boodschap confronteren.

De Toekomstvoorspeller is te vinden op de homepage van http://www.voedingscentrum.nl, goed voor zo'n 2 miljoen bezoekers per jaar. Na het invoeren van lengte, gewicht en geslacht wordt met een knipoog een beeld van het uitdijende lijf geschetst en de gevolgen daarvan voor kledingmaat, fitheid en gezondheidsrisico s in 2013. De Toekomstvoorspeller is onderdeel van de meerjaren campagne 'Maak je niet dik! van het Voedingscentrum.

Maak je niet dik!
De campagne Maak je niet dik! is gericht op het behoud van een gezond gewicht door een goed eetpatroon én meer bewegen. Het gaat niet om afvallen, maar om overgewicht te voorkómen. Dat is hard nodig, want in Nederland is al bijna de helft van mannen en ongeveer veertig procent van de vrouwen te zwaar. De meerjaren campagne Maak je niet dik! is gestart in december 2002 en wordt onder andere gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Nederlandse Hartstichting en Nederlandse Kankerbestrijding.

Gezond, lekker en veilig eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid (ministeries van LNV en VWS) om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding.

Voedingscentrum - eerlijk over eten

Noot voor de redactie/