Ingezonden persbericht

Restyling GameVillage succes: 50% meer bezoekers

UTRECHT, 20031020 -- De eind september aangekondigde restyling van GameVillage is succesvol gebleken. De bezoekersaantallen van de gamesite zijn in de eerste 19 dagen van oktober sterk gestegen.


Eind september kondigde GameVillage aan dat er veranderingen plaats zouden gaan vinden aan de layout, in de organisatie en in de indeling van de website. De reden hiervan was dat voor het eerst in het driejarig bestaan van de website de bezoekersaantallen al maanden achtereen daalden. Een dieptepunt werd bereikt toen het aantal bezoekers in september onder de 100.000 kwam te liggen.

Door de restyling die plaats heeft gevonden in de eerste twee weken van oktober, zijn de bezoekersaantallen sterk gestegen met gemiddeld 50%. Jeroen Remijnse, sitemanager van GameVillage: "het aantal bezoekers dat blijft hangen op GameVillage is weer groter. Ook zien we dat veel vaste bezoekers die weg waren gegaan weer terugkomen".

Naast een versobering van de forum layout is ook de nieuwsdienst aangepakt. Remijnse: "we willen met GameVillage een zo breed mogelijk publiek aanspreken van alle leeftijden, waar een kwalitatief goede nieuwsdienst bijhoort. We hebben daarom o.a. een aparte groep van game recensenten opgericht, met gamers die veel ervaring hebben in het spelen van games en in het schrijven van recensies".

GameVillage heeft nu ruim 6.400 leden en is daarmee één van de grootste gamesites in Nederland en België. In oktober zullen zo'n 140.000 Nederlanders en Belgen GameVillage bezoeken. De gamesite verwacht met de huidige stijginging in bezoekersaantallen in december 200.000 bezoekers.

De gamesite GameVillage behoort tot The Next Future, een netwerk van activiteiten op het gebied van gaming. Maandelijks bereikt The Next Future meer dan 220.000 Nederlandstalige gamers en is daarmee één van de grootste netwerken van gamesites in de Benelux. Tot The Next Future behoort ook Nationale Gaming Forums, een gamesite met meer dan 12.700 leden en ruim 100.000 bezoekers per maand.




Ingezonden persbericht