Gemeente Delfzijl

Persbericht

07/10/2003
Informatieavond op maandag 20 oktober 2003
Raamplan vervoer gevaarlijke stoffen per spoor voor de provincie Groningen

INFORMATIE

Op grond van de Wet rampen en zware ongevallen (Wrzo) is de burgemeester van de gemeente Delfzijl voornemens een raamplan vervoer gevaarlijke stoffen per spoor vast te stellen. Dit plan beschrijft de wijze waarop alle partijen in Crisismanagement Groningen in samenwerking met de bedrijfsnoodorganisatie van ProRail in een voorkomend geval een gebeurtenis bestrijden.

Op maandag 20 oktober om 20.00 uur vindt er een informatiebijeenkomst over dit ontwerp raamplan plaats in de brandweerkazerne van de Regionale Brandweer, Sontweg 10 te Groningen.
Naast toelichting bestaat er de mogelijkheid om van gedachten te wisselen over de inhoud. Wanneer u bij deze informatiebijeenkomst aanwezig wilt zijn, dient u, tijdens kantooruren, dit te melden bij de heer J.O. Hamming, hoofd Preparatie van de vakdirectie Brandweer van de Hulpverleningsdienst Groningen, telefoonnummer (050)3674610.

Het ontwerp-raamplan ligt vanaf 8 oktober 2003 gedurende vier weken, tijdens kantooruren, voor belanghebbenden ter inzage op de afdeling Veiligheid, Barklaan 6 te Delfzijl.

In het crisismanagement Groningen zijn de politie, de brandweer, de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen (GHOR), de waterschappen, de gemeenten en de provincie vertegenwoordigd.