BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 6 oktober 2003

WEG MET BNN BACKPACKERSCAFÉ

Op maandag 20 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur worden in een speciale extra lange live-uitzending van het Radio 1-programma Weg met BNN 20 backpackers voorgesteld die voor Weg met BNN de komende tijd wekelijks verslag doen van hun reis. Voorafgaand aan de uitzending organiseert het reisprogramma van 18.00 uur tot 20.00 uur in de bar van BNN een backpackerscafé waar geïnteresseerden vast kennis kunnen maken met de backpackers. Tijdens het backpackerscafé zullen ook landen- en continentenspecialisten aanwezig zijn om vragen te beantwoorden van de reizigers en vinden er lezingen plaats van een aantal prominente reizigers .

Vanaf 18.00 uur worden in het 'café' in de bar van BNN lezingen verzorgd door verschillende bekende reizigers, waaronder Frans Timmerhuis en Frank Muller. Frans Timmerhuis is schrijver van het 'Handboek voor de Wereldreiziger' en Frank Muller is fotograaf en schrijver van het boek 'Fotograferen onderweg'. Daarnaast zullen er landen- en continentenspecialisten aanwezig zijn om vragen te beantwoorden van de reizigers.

Om 20.00 uur begint een speciale 2-uur durende uitzending waarin de backpackers ook worden voorgesteld aan de luisteraars. De backpackers zullen wekelijks in het programma te horen zijn en houden een reislog op internet bij om iedereen op de hoogte houden van hun belevenissen tijdens hun minstens twee maanden durende reis. Landen die door de backpackers bezocht worden zijn onder meer: Guatemala, Costa Rica, Peru, Bolivia, Paaseiland, Australië, Nieuw-Zeeland, Vietnam en Cambodja. Daarnaast zijn er in de uitzending gesprekken met Frans Timmerhuis, Frank Muller en anderen. In 'Ken je continent' worden de reizigers getest op hun kennis van de diverse bestemmingen.

Weg met BNN is een informatief, verrassend en avontuurlijk reisprogramma gepresenteerd door Marjolein Dekkers. Weg met BNN wordt elke maandag van 20.00 uur tot 21.00 uur uitgezonden op Radio 1.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie, Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl

UITNODIGING

U bent van harte welkom tijdens en in het 'Backpackerscafé' (de BNN bar aan de Arendstraat 33). Voor eten wordt gezorgd. We stellen het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt. Dat kan door onderstaande antwoordstrook in te vullen en te faxen naar BNN, t..a.v. Marion van Dam, faxnummer: 035-6555322. Telefonisch of per e-mail aanmelden kan ook.

Ja, ik kom naar het Weg met BNN Backpackerscafé op maandag 20 oktober! Naam:

................................................................................................

Uitgave (Tijdschrift/Krant etc.):

................................................................................................

Adres: ........................................................................................

Postcode................................................Plaats.............................

Telefoon: ....................................Mailadres: ..................................