RVU

R S B E R I C H T

Hilversum, 14 oktober 2003


---
NIEUW ECONOMISCH PEIL

- Vis bij de vleet -

MAANDAG 20 OKTOBER VAN 20.00-20.25 UUR OP NEDERLAND 3 DEZE SERIE IS EEN SAMENWERKINGSPROJECT VAN RVU EN TELEAC/NOT

In mei dit jaar publiceerde een Canadese bioloog de resultaten van zijn onderzoek naar de visbestanden in de oceanen van de wereld. Hij omschrijft de situatie als 'twee voor twaalf'. Kranten haakten erop in: 'Oceanen compleet leeggevist'. Maar veel vissers reageren schouderophalend. De zeeën raken niet leeg, zo redeneren zij, want we gaan vanzelf minder vissen er te weinig wordt binnengehaald, omdat het dan niet meer economisch rendabel is.

In 'Vis bij de vleet' een onderzoek op eigen bodem: hoe springt de Nederlandse vissersvloot om met de reserves van de zee? Is de zee nou vol of leeg? En is gekweekte vis toch niet gewoon de toekomst?

Regie: Annemiek Streng
Eindredactie: Henk Bas (Teleac/NOT) en Geert Rozinga, 06 ­ 22 98 16 11 (RVU) Hoofdredactie: Henk Baard (RVU)

Nieuw Economisch Peil (NEP) is een documentairereeks over de mens achter de economie. Aan de hand van kleine menselijke verhalen, al dan niet doorvlochten met de visies van deskundigen, willen de makers de grote economisch-maatschappelijke trends inzichtelijk maken. In de serie worden zowel nationale als internationale dilemma's behandeld. NEP wordt iedere maandagavond uitgezonden op Nederland 3 om 20.00 uur. De eerste reeks is uitgezonden van september 2002 tot mei 2003. Op 1 september 2003 startte de nieuwe reeks uitzendingen. Alle uitzendingen zijn terug te zien op www.nep.nl. NEP is een samenwerkingsverband van de RVU educatieve omroep en Teleac/NOT.

RVU: René Takken, tel. 035.6771482, communicatie@rvu.nl, rvu.nl. Teleac/NOT: Ineke Domburg, tel. 035.6293401, ineke.domburg@teleacnot.nl www.teleacnot.nl

Met vriendelijke groet,

Monique Calis
RVU /// educatieve omroep
Afdeling Communicatie

---
(T) 035 - 677 1461 (di t.m. vrij)
(F) 035 - 677 1409
(E) monique.calis@rvu.nl
(W) http://www.rvu.nl

---

Eenmalig vrij van copyright bij plaatsing n.a.v. dit programma Foto: Jeroen Visser
Bijschrift: De visafslag op Urk. Is er in onze oceanen en zeeën nog volop vis of zijn ze wel degelijk leeggevist?