FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland



Productshow chrysant bij FloraHolland Rijnsburg (15-10-03)

Rijnsburg- Troschrysanten, pluischrysanten en santini's zijn in allerlei arrangementen te zien tijdens de productshow chrysant op FloraHolland vestiging Rijnsburg. Deze show vindt plaats van 20 tot en met 31 oktober in de showruimte van FloraHolland vestiging Rijnsburg. Afgelopen jaar is het aanbod chrysanten flink uitgebreid door de introductie van nieuwe cultivars.

Het aanbod van chrysanten is op vestiging Rijnsburg vrijwel volledig afkomstig uit Nederland. Ofschoon er bij pluischrysanten ook een aantal aanvoerders is uit België en Duitsland. De productshow chrysanten geeft een goede afspiegeling van de soorten chrysanten die in Rijnsburg voor de klok komen.

Bij troschrysanten is landelijke een daling van 3,5 procent te zien in de aanvoer, maar op FloraHolland vestiging Rijnsburg is de aanvoer, door de komst van nieuwe aanvoerders, redelijk stabiel. De afgelopen maanden zijn 'Feeling White', 'Kingfisher', 'Chill Out', 'Woodpecker' en 'Sizzle' als primeur op vestiging Rijnsburg geïntroduceerd. Ook het assortiment pluischrysanten vanuit de kas is breder geworden. Nieuwe soorten zijn 'Spikes', 'Tanya', 'Kiev' en 'Saffier'. Bij Santini domineren op dit moment de kleuren wit en groen.

De productshow wordt ondersteund met promotiemateriaal van de Stichting Chryson, een samenwerkingsverband tussen veredelaars en telers, die als doel heeft de positie van de chrysant te verbeteren. Er is reeds promotiemateriaal van de Stichting Chryson verspreid onder Engelse detaillisten en groothandelaren. Engeland heeft een grote marktpositie, waar nu ook nieuwe cultivars onder de aandacht worden gebracht.