Gemeente Westerveld

16-10-2003
Inschrijving voor bouwkavels "De Valderse 2"

Het bestemmingsplan "De Valderse 2" te Dwingeloo heeft onlangs rechtskracht gekregen, zodat kan worden overgegaan tot uitgifte van de bouwkavels die in fase 1 van dit plan zijn gelegen.

Vanaf 20 oktober 2003
tot en met 17 november 2003 is het mogelijk voor belangstellenden om zich in te schrijven voor een bouwkavel voor een woning in dit bestemmingsplan.

In deze fase van dit bestemmingsplan liggen 39 bouwkavels:
* 17 bouwkavels voor vrijstaande woningen;
* 22 bouwkavels voor woningen van het type 2^1 kap.

Aanmelding kan uitsluitend geschieden door middel van het indienen van een inschrijfformulier voor het plan "De Valderse, fase 1". De inschrijfformulieren zijn opgenomen in een informatiemap die verkrijgbaar is bij de receptie van het gemeentehuis in Havelte, Boskampsbrugweg 2.

In de informatiemap "De Valderse 2, fase 1" is opgenomen:
* Beschrijving van het bestemmingsplan;

* Informatie met betrekking tot de doelgroep starters, projectmatig bouwen en duurzaam bouwen;

* Verkavelingplan met oppervlakten van de bouwkavels en bijbehorende grondprijzen;

* "Algemene Verkoopbepalingen voor bouwterreinen van de Gemeente Westerveld 1998";

* "Regeling inzake de verkoop van bouwkavels". In deze regeling is gedetailleerd omschreven wanneer er sprake is van een economische respectievelijk een sociale binding en wanneer er sprake is van een spijtoptant (voorwaarden om in aanmerking te komen voor een kavel). Het is van belang, voorafgaande van een inschrijving, goed kennis te nemen van deze bepalingen;

* Bestemmingsplankaart, schetsontwerp en de belangrijkste bijbehorende voorschriften;

* Inschrijfformulier met bijlage.

Voor deze informatiemap wordt een vergoeding van ? 5,00 gevraagd. Na contante betaling ontvangt u de informatiemap met bijbehorend inschrijfformulier.

De informatiemap is verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis en niet bij de balie van de afdeling Bouwen. Bij deze laatste balie is namelijk geen kas aanwezig, zodat de vergoeding niet verantwoord kan worden.

U kunt de informatiemap ook laten opsturen. Maak dan ? 5,00 over op banknummer 285079085 (BNG), onder vermelding van naam, adres, postcode en woonplaats én de vermelding van informatiemap "De Valderse 2, fase
1". De map wordt u zo spoedig mogelijk toegezonden.

Na afloop van de inschrijvingstermijn vindt toedeling van de bouwkavels plaats aan de belangstellenden. Als er sprake is van belangstelling van meerdere personen voor één en dezelfde bouwkavel, zal toedeling plaatsvinden na loting door notariskantoor van Drooge & Varekamp te Dwingeloo. Deze toedeling leidt tot het verlenen van opties op de bouwkavels aan de belanghebbenden.