Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 16-10-2003

Televisie
OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL
Uitzending maandag 20 oktober
Nederland 2 ­ 20.00 uur


---
Uitgebreide terugblik op het jaar van edsilia rombley

In deze vierde aflevering van het TROS/NOS RTV-programma OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL is onder meer een uitgebreide terugblik te zien op 1998, het jaar van Edsilia Rombley met het nummer 'Hemel en Aarde'.

1998 geldt als één van de beste Nationale Finales ooit met naast Edsilia ook Nurlaila met 'Alsof je bij me bent' en de opvallende Fréderique Spigt met 'Mijn hart kan dat niet aan'. Op het Eurovisie Songfestival deed Edsilia het ook goed. Ze werd vierde, de beste Nederlandse score sinds Ding-A-Dong. Desondanks was het optreden niet geheel vlekkeloos; ook dit jaar was er de -bijna rituele - kritiek op Dé Jurk. De onbetwiste winnares was de Israelische transseksueel Dana International met het nummer 'Diva'.

Huub Emmers, een 39-jarige archivaris bij een woonstichting vlakbij Den Bosch, is deze week de Fan van de Week. In zijn vrije tijd doet Huub veel aan volksdansen. Daarnaast is hij een verwoed verzamelaar; op zijn zolder staan 50.000 singles, waaronder twintig verschillende versies van Ding-A-Dong.

De tips voor de Top 100 Aller Tijden zijn deze week Linda Martin 'Why me' (Ierland, 1992), Antique met 'I would die for you' (Griekenland, 2001) en onze eigen Maxine & Franklin Brown met het nummer 'De eerste keer' uit 1996.

OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL, een gezamenlijke productie van TROS en NOS RTV, wordt gepresenteerd door Nance.

Voor meer informatie: www.songfestival.nl