Gemeente Leiden

Persbericht

Leidse campagne vrijwilligerswerk wegens succes verlengd

Publicatiedatum: 17 oktober 2003

Volop nieuwe vrijwilligers in Leiden

De campagne wie meedoet wint leidt in Leiden tot een grote toestroom van nieuwe vrijwilligers. Met honderden reacties op de campagnesite (www.wiemeedoetwint.nl) en tientallen nieuwe aanmeldingen overtreft de campagne de verwachtingen. WAVeS, onderdeel van de Leidse Welzijnsorganisatie (LWO), dat de actie organiseert, heeft dan ook besloten de campagne met een week te verlengen.

De campagne is op 20 september van start gegaan en wordt gesubsidieerd door de gemeente Leiden. Doel van de actie is de Leidse bevolking op te roepen zich belangeloos in te zetten voor een ander. In zijn toespraak bij de start van de campagne noemde de directeur van de LWO, Gert Jan Cornel, Mensen die anderen helpen, de échte VIPS.

VIP-prijzen voor vrijwilligers

Gezien de positieve respons op de campagne heeft WAVeS besloten nieuwe vrijwilligers een week extra de tijd te geven om zich aan te melden en kans te maken op een van de drie

VIP-behandelingen: een dag lang een butler die je in de watten legt, een dag lang een limo met chauffeur en een jaar lang iedere week een verse bos bloemen. Dat zijn de prijzen die WAVeS op

30 januari 2004 gaat uitloven aan drie nieuwe vrijwilligers. Een onafhankelijke jury zal bepalen wie de winnaars zijn.

Vrijdagavond 24 oktober is er in het Leidse Volkshuis (Apothekersdijk 33a) een bijeenkomst voor alle nieuwe vrijwilligers. Daar zal de Leidenaar Menno Bentveld, presentator van de televisieprogrammas Jules Unlimited en Herexamen, de nieuwe vrijwilligers in de bloemen zetten.

Erika van der Heijden, coördinator van WAVeS: Wij merken dat mensen zich door deze campagne aangesproken voelen op een positieve, eigentijdse manier. Er blijkt veel enthousiasme te zijn om vrijwilligerswerk te doen.

Aanmelden kan nog tot en met 27 oktober via www.wiemeedoetwint.nl of bij Erika van der Heijden op telefoonnummer (071) 516 04 77.

Deze pagina is gewijzigd op 17-10-2003