Gemeente Zwolle

Uitnodiging: start herinrichting park Hogenkamp

U bent van harte welkom op maandag 20 oktober om 14.15 uur bij de start van de herinrichting van het park Hogenkamp door wethouders Gerard van Dooremolen en Peter Pot. De openingshandeling vindt plaats in het midden van het park waar de nieuwe barbecueplek staat gepland.

Park Hogenkamp, het park tussen Dieze-Oost en Dieze-West, krijgt een flinke opknapbeurt. Er gaat van alles gebeuren om er weer een buurtvriendelijk park van te maken: de toegankelijkheid wordt vergroot, het groen wordt gesnoeid, zodat het park opener wordt en er komt een nieuwe barbecueplek met kraan voor het schoonmaken en voor de veiligheid. Ook het trapveld wordt verhoogd, zodat dit veld minder nat is gedurende het jaar.

Onze Buurt Aanzet
De opknapbeurt van park Hogenkamp is een project van Onze Buurt Aan Zet (OBAZ). OBAZ is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Het heeft tot doel de leefbaarheid en veiligheid in wijken een extra impuls te geven. In Zwolle zijn de wijken Kamperpoort en Diezerpoort voor het project geselecteerd. De wijkbewoners spelen een belangrijke rol bij de uitvoering van het project. Bewoners hebben flink meegedacht in de herinrichtingsplannen van park Hogenkamp. De barbecueplaats is bijvoorbeeld een initiatief van Turkse en Marokkaanse vrouwen uit de wijk Dieze. Een voorwaarde voor het OBAZ-project is namelijk, dat de bewoners de projecten zelf aandragen en deze ook steunen.


---