Gemeente Dordrecht


---

Activiteitenoverzicht van B&W

Vincent Brinkhof
Maandag 20 oktober, veiligheid
In het Rotterdamse World Port Centre wordt op 20 oktober as. de jaarlijkse bijeenkomst gehouden van de HBHB (de Hollandse Brandweer en Hulpverlenings Bond). Het centrale thema dit jaar is ruimtelijke ordening en veiligheid langs het spoor. Burgemeester R.J.G. Bandell en zijn ambtgenoot uit Zwijndrecht, burgemeester A.S. Scholten, houden er een inleiding. Aanvang: 13.30 uur.

Woensdag 22 oktober, Presentatie boek Shipping Valley Drechtsteden TRIAGILITAS heeft een boek uitgegeven over Shipping Valley Drechtsteden. In deze uitgave (Engels en Nederlands) wordt aandacht besteed aan de strategische visie Shipping Valley, die in de Drechtsteden is ontwikkeld. Daarnaast presenteren een 50-tal bedrijven zich. Het boek wordt rond 17.45 uur door de heer P. Brandenburg voorzitter van het bestuurlijke overleg Strategisch Economisch Profiel uitgereikt aan Prof. Dr. Ir. N. Wijnholst. Ook wethouder Economische Zaken, F.J. van den Oever is hierbij aanwezig.

Donderdag 23 oktober, Werkconferentie `Dordt gaat Europees' Donderdagochtend 23 oktober vindt de werkconferentie `Dordt gaat Europees' plaats. Tijdens deze werkconferentie praten Dortse zustersteden samen met de gemeente Dordrecht over gehandicaptenbeleid. Het doel van de werkconferentie is kennis te nemen van het nieuwe Dordtse (concept) gehandicaptenbeleid en te leren van ieders aanpak. Alle Europese zustersteden van de gemeente Dordrecht zijn aanwezig: Varna, Hastings en Recklinghausen. Wethouder Kamsteeg is naast dagvoorzitter ook spreker. De conferentie vindt plaats in het Short Stay Facility gebouw aan de M.H. Trompweg 235 te Dordrecht en begint om 10.00 uur.

Donderdag 23 oktober, Minister Verdonk in Dordrecht De minister van Integratie en Vreemdelingenzaken, mevrouw R. Verdonk, brengt op donderdag 23 oktober een bezoek aan Dordrecht. Zij wordt om 09.15 uur in het Stadhuis ontvangen door burgemeester R.J.G. Bandell en wethouder J.W. Spigt. De minister laat zich informeren over het Dordtse Antillianenprogramma 2003-2004. Later op de ochtend brengt zij een bezoek aan diverse locaties.

Donderdag 23 oktober, maatschappelijk ondernemen Corporatie `Progrez' organiseert op donderdag 23 oktober een ronde tafel conferentie in het Energiehuis over het thema Maatschappelijk Ondernemen, waaraan burgemeester Bandell deelneemt. Aanvang: 13.00 uur. Dagvoorzitter is Victor Deconinck; professor Roel in 't Veld is referent.

Donderdag 23 oktober, opening nieuwe Ondernemersloket De gemeente Dordrecht hecht zeer aan goede service en dienstverlening aan inwoners en ondernemers. Het elektronische loket van Dordrecht behoort tot de beste van Nederland. Tegelijk met de nieuwe naam van het Ondernemersloket (voorheen CSP) wordt een digitaal ondernemersloket gestart. De eerste digitale handeling op het nieuwe ondernemersloket wordt verricht door de heren H.J. van Veen van BM Managers en Wethouder Economische Zaken, F.J. van den Oever. Plaats van handeling, het kantoor van BM Managers, Grotekerksbuurt 1. Aanvang: 13.15 uur.

Donderdag 23 oktober, verkiezing beste binnenstad van Nederland Platform Binnenstadsmanagement organiseert de verkiezing van Beste Binnenstad. Er zijn 100 gemeenten aangeschreven; Dordrecht doet hier aan mee. Donderdag 23 oktober tussen 16.30 en 17.30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst van het Platform Binnenstads-management in Madurodam te Den Haag. De wethouders C. Sas en F.J. van den Oever zullen bij de bekendmaking aanwezig zijn en eventueel de prijs in ontvangst nemen.

Vrijdag 24 oktober, prijsuitreiking
De week van 20 t/m 24 oktober stond voor de Beatrixschool in het teken van verkeersveiligheid. Op vrijdag 24 oktober komt wethouder C. Sas de week afsluiten. Om 11.30 uur verzamelen de kinderen en ouders van de Beatrixschool zich op het schoolplein van de boerderij school. De wethouder zal in gaan op het belang van verkeersveiligheid. Ook zal hij de prijswinnaars van diverse wedstrijdonderdelen bekend maken. Hierna zal de heer Sas in de klaslokalen van de bovenbouw kijken wat voor mooie ontwerpen de kinderen hebben gemaakt.

Persgesprek
Het reguliere persgesprek vindt plaats op dinsdag 21 oktober om 17.00 uur in de B&W-kamer (8e etage) van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 in Dordrecht.

Openbare vergaderingen

* Dinsdag 21 oktober:
Stadskantoor, vergaderzaal 1, 20:00 uur: Commissie Bestuur & Middelen


* Woensdag 22 oktober:
Stadskantoor, vergaderzaal 1, 20:00 uur: Commissie Onderwijs en Welzijn