LENSINK VAN BERKEL COMM.

Alle specialismen bij reorganisatie achter één loket

Landelijke ReorganisatieDesk van start

Maarssen, 20 oktober 2003 - De nog altijd teruglopende economie heeft tot gevolg dat in veel bedrijven behoefte is aan een aanpassing van de organisatie. Om dat proces voor alle betrokkenen goed te laten verlopen, is de ReorganisatieDesk in het leven geroepen. Vanuit de one stop shop-gedachte fungeert de ReorganisatieDesk als een vorm van professionele ondersteuning vanuit alle relevante specialismen.

Ontslagvergoedingen, ontslagprocedures, outplacementtrajecten. Voor ondernemingen die voor de beslissing komen te staan wel of niet een reorganisatie uit te voeren, is al snel duidelijk dat reorganiseren in feite een vak apart is. Een vak met vele juridische, personele en financiële aspecten. Een reorganisatie is weliswaar in alle gevallen uniek, maar er zijn ook veel overeenkomsten, waardoor ervaren professionals over een schat aan reorganisatie-ervaring beschikken. De ReorganisatieDesk bundelt deze kennis en ervaring. De samenwerkende partners bij de ReorganisatieDesk zijn Van Gelderen Advocaten, Kröller Boom en FOCUS Nederland. Met meer dan 200 medewerkers, verdeeld over 11 vestigingen, is de ReorganisatieDesk in staat zowel het MKB als grotere ondernemingen van dienst te zijn. Dat kan met deeltrajecten, zoals een beperkte vorm van advisering, of van A tot Z, waarbij de professionals van de ReorganisatieDesk het gehele reorganisatieproces voor hun rekening nemen.

Volgens Maarten van Gelderen, woordvoerder van de ReorganisatieDesk, willen de initiatiefnemers de ondernemingen die een reorganisatie ingaan, vooral laten profiteren van de talrijke eerdere ervaringen en van het gemak om voor alle denkbare ondersteuning bij één organisatie terecht te kunnen. 'Een reorganisatie is vaak een natuurlijke fase in het bestaan van een onderneming. Om zo'n ingrijpende fase voor alle betrokkenen goed te laten verlopen, dus zowel voor de mensen die vertrekken als voor de achterblijvers, is het van belang de zaken met beleid aan te pakken.'

Over de ReorganisatieDesk
De ReorganisatieDesk bestaat uit een team van
reorganisatiespecialisten. Het zijn onder meer arbeidsrechtadvocaten, financieel deskundigen en human resource-specialisten. De ReorganisatieDesk werkt landelijk. Er werken meer dan 200 medewerkers verdeeld over 11 vestigingen voor de ReorganisatieDesk. Via het speciale telefoonnummer 0900 - 10 10 123 (80cpm) kan elke ondernemer zijn situatie direct voorleggen aan een reorganisatiespecialist. Informatie over de ReorganisatieDesk is terug te vinden op de website: www.reorganisatiedesk.nl

Over Van Gelderen Advocaten
Van Gelderen Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor dat zich volledig gespecialiseerd heeft in arbeidsrecht en reorganisaties. Van Gelderen Advocaten kan u bijstaan bij (collectieve) ontslagprocedures, het opstellen van een sociaal plan, het voeren van onderhandelingen met vakorganisaties en/of ondernemingsraden. Ook kunt u bij Van Gelderen Advocaten terecht voor het opstellen en/of updaten van uw arbeidsovereenkomsten, personeelsreglementen of arbeidsvoorwaarden. De organisatie van Van Gelderen Advocaten bestaat uit ongeveer 25 medewerkers waarvan een groot gedeelte arbeidsrechtadvocaten en juridisch adviseurs. Het kantoor is gevestigd in Maarssen (Utrecht).

Over Kröller Boom
Kröller Boom is een van de grotere financiële adviesorganisaties van Nederland. Kröller Boom geeft financieel advies aan ondernemingen, werknemers en particulieren. Bij reorganisaties helpt Kröller Boom u als werkgever met het bepalen van een passende financiële afvloeiingsregeling voor uw medewerkers. Ook kan Kröller Boom aan de getroffen werknemers op een heldere manier uitleggen wat de financiële en sociaalrechtelijke gevolgen zijn van ontslag. Een duidelijke communicatie en professionele nazorg is in het belang van werkgever en werknemer. De organisatie van Kröller Boom telt ongeveer 50 medewerkers en is gevestigd in Amersfoort.

Over FOCUS Nederland
FOCUS Nederland is met 9 kantoren en ruim 100 medewerkers een van de grootste HR-bureaus op het gebied van loopbaanbegeleiding, outplacement en coaching in Nederland. Als er voor uw werknemers een passende afvloeiingsregeling getroffen moet worden kan outplacementbegeleiding een zinvolle bijdrage zijn. U laat uw werknemers zien dat u als werkgever streeft naar een situatie 'van werk-naar werk'.

Noot voor de redactie,