MEDINOVA

Nieuwe eigenaar voor klinieken 'DeLairesse' en 'Berg&Bosch'

Amsterdam, 20 oktober 2003

Onder de naam Euroclinics, hebben R.J.L Nieland en H. Veenhuysen de MediNova-klinieken: Kliniek DeLairesse (Amsterdam) en Kliniek Berg&Bosch (Bilthoven) overgenomen.

De heren Nieland en Veenhuysen, die eerder als aandeelhouders betrokken waren bij MediNova, zien volop toekomstmogelijkheden voor de twee klinieken. 'We bieden eerste klas zorg, en dankzij onze beperktere schaalgrootte kunnen we volstaan met concentratie op niches in de markt,' aldus R.J. Nieland. Als gevolg van het regionale karakter van de klinieken zal concurrentie met het MediNova-netwerk beperkt zijn.

De overname is inmiddels rimpelloos verlopen, zodat alle behandelingen gewoon door kunnen gaan. Voorts wordt ernaar gestreefd de exploitatie zodanig voort te zetten dat er geen arbeidsplaatsen verloren hoeven gaan en alle bestaande contracten met de specialisten gecontinueerd kunnen worden.

MediNova zal zich inspannen om het proces van overname zo goed mogelijk te begeleiden.

Over Euroclinics
Robert-Jan Nieland (47)en Hans Veenhuysen (42) zijn ondernemers met bijzondere ervaring in het opzetten van innovatieve concepten. Zij waren betrokken bij de oprichting van MediNova.

Over MediNova
MediNova is het eerste netwerk van dagbehandelingklinieken in Nederland. MediNova onderscheidt zich op het gebied van innovatie, kwaliteit, service, efficiëntie en korte of zelfs helemaal geen wachtlijsten. MediNova's netwerk bestaat uit Kliniek OMC (Haarlem), Kliniek Zestienhoven (Rotterdam) en Kliniek Klein Rosendael (Rozendaal). Het aantal patiëntencontacten bedroeg in 2002 meer dan 100.000. MediNova biedt behandelingen aan op het gebied van: Algemene chirurgie, Interne geneeskunde, Orthopedie, Radiologie, Plastische chirurgie en Oogheelkunde.


---