Veilig Amsterdam


Brandweer Amsterdam - Draagvleugelboot vaart tegen kade in Coenhaven 20/10/2003 - Een draagvleugelboot van Connexxion is vanmiddag omstreeks 13.00 uur tegen de kade gevaren van het bedrijf Amfert aan de Fosfaatweg. Vijf personen raakten zwaarder gewond en ongeveer 20 personen raakten licht gewond.

De draagvleugelboot, de Voskhod 605, was van Ijmuiden met passagiers onderweg naar Amsterdam. Er waren ongeveer 70 passagiers aan boord. In de Coenhaven raakte de boot door nog onbekende oorzaak de betonnen kade van het bedrijf Amfert, een bedrijf in kunstmest, aan de Fosfaatweg. De kapitein, de machinist en drie passagiers zijn gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Hun toestand is op dit moment niet bekend. Ongeveer 20 passagiers raakten licht gewond, waaronder tanden door de lip en schaafwonden. Zij werden, samen met de overige passagiers, vervoerd naar een opvangruimte in de omgeving.

De boot is rechtsvoor zwaar beschadigd.
De brandweer was ter plaatse met een aantal voertuigen, waaronder een tankautospuit, een ladderwagen, het duikteam en de blusboot.

Het Korps Landelijke Politie Diensten stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

link Over alle vormen van vervoer die in de regio worden aangeboden. www.connexxion.nl