Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (20/10)

Tilburg, 20 oktober 2003.

Agenten pakken Tilburger op
voor mishandeling en bedreiging

TILBURG - Aan de Jozef Israelsstraat hebben agenten gistermiddag rond halfvijf een 43-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging en mishandeling van een vrouw.

Politie neemt 104 blaastesten af

MOERGESTEL/DIESSEN - Het politieteam van Oisterwijk-Hilvarenbeek heeft gisteravond op twee locaties een alcoholcontrole gehouden. Tussen halfzeven en kwart voor acht controleerden agenten aan de Emmersweg in Diessen en tussen kwart voor negen en halftien stonden de agenten aan de Tilburgseweg in Moergestel. In totaal werd van 104 bestuurders een blaastest afgenomen. Bij twee van hen constateerde de politie dat er te veel gedronken was. Dat gebeurde aan de Tilburgseweg in Moergestel. Een 60-jarige man uit Udenhout blies iets meer dan 0.9 promille. De man kreeg een boete van 320 euro en een rijverbod van 3 uren. Een 60-jarige man uit Helmond had net iets te veel gedronken. Hij kreeg een rijverbod van één uur.

Agenten halen nog meer
bestuurders van de weg met alcohol op

TILB URG - Naast de controle die agenten in Diessen en Moergestel hielden heeft de politie tijdens de normale surveillance nog meer bestuurders die gedronken hadden van de weg gehaald. Aan de Ringbaan Oost viel de rijstijl van een 28-jarige Tilburger op. Als de agenten de man met zijn auto aan de kant zetten blijkt dat geen overbodige luxe. Aan het politiebureau blies de man 1.50 promille. Hierdoor raakte hij zijn rijbewijs kwijt want dat werd door de agenten ingevorderd. Verder kreeg de Tilburger een rijverbod van 7 uren en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG - Aan de Van Hogendorpstraat hebben agenten vannacht, even na drie uur, een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden toen bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man bijna 1.05 promille. Dat leverde hem een rijverbod van 4 uren op en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie haalt vervelende stapper uit café

TILBURG - Een 36-jarige man uit Tilburg is gisteravond rond tien over halftwaalf door surveillerende agenten aangehouden. De man gedroeg zich ten opzichte van vrouwen in een café aan de Tuinstraat vervelend. De man werd aanvankelijk door personeel en enkele bezoekers buiten gezet, maar wilde toch weer naar binnen. Als de gewaarschuwde politie ter plaatse komt vorderen agenten van de man om te vertrekken. Als hij daaraan niet voldoet wordt hij aangehouden.

Agenten halen pop uit het water

TILBURG - Vannacht, even na middernacht, kreeg de politie de melding dat er aan de Lombardijenlaan een man in het water lag. Als gewaarschuwde agenten ter plaatse komen blijkt de melding ook te kloppen, alleen de man, die in het water lag was een pop. De pop was in een net pak gekleed en de pop had het uiterlijk van Vincent van Gogh. De agenten hebben de pop uit het water gehaald.

Bron: Carel Bouman