Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - schennispleger gepakt
Publicatiedatum: 20-10-2003

Een 18-jarige man uit Duiven is zondagmiddag aangehouden op verdenking van het plegen van schennis op de Koningsweg in Arnhem. De man had zich rond vier uur in een bosrand verschanst en vertoonde zijn ontblote geslachtsdeel toen daar drie meisjes voorbijliepen. Ongeveer 100 meter daarachter liepen echter de vaders van de meisjes, die direct reageerden op het geroep van hun dochters. De 18-jarig Duivenaar werd door een van de vaders in de kraag gevat, maar wist zich even later los te rukken nadat de politie was gewaarschuwd. Die wist de verdachte Duivenaar alsnog aan te houden met hulp van een van de vaders van de meisjes. De man bekende later en is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

District; Nieuwsbrief politie blijft
Publicatiedatum: 20-10-2003

De Nieuwsbrief van de politie in het district West-Veluwe Vallei blijft bestaan. Dat is de voornaamste conclusie die op basis van het lezersonderzoek getrokken mag worden.

De lezers zijn enthousiast over het initiatief. Ze waarderen de brief met gemiddeld een 7,5. Maar ook uit andere opmerkingen van lezers spreekt dat met de Nieuwsbrief in een behoefte wordt voorzien. Enkelen spreken zelfs hun teleurstelling uit over het feit dat de Nieuwsbrief niet in andere politieregio"s wordt uitgegeven. Op basis van het onderzoek mag verondersteld worden dat een kleine 20% van de lezers kennis van de inhoud neemt, terwijl ze niet in de regio Gelderland-Midden woonachtig zijn.

Overgenomen
Sinds de start van het initiatief voor de Nieuwsbrief hebben andere politieregio"s al wel balngstelling getoond. Inmiddels lijkt Drenthe de ontwikkeling van een soortgelijk initiatief ook serieus ter hand ter nemen. Andere regio"s zoeken - voor zover bekend - naar mogelijkheden om soortgelijke media te ontwikkelen en uit te geven. In de West-Veluwe Vallei wordt nu hard gewerkt aan het daadwerkelijk uitwerken van het lezersonderzoek, waarin waardevolle tips en initiatieven zijn gegeven voor de Nieuwsbrief.

NOOT:
Een beschrijving van het lezersonderzoek en de resultaten is te vinden op
http://www.politiegelderlandmidden.nl/diversen/actualiteiten/lezersond erzoek/lezersonderzoek.pdf

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221