Ingezonden persbericht

Alcatel verkoopt zijn batterijdivisie SAFT aan Doughty Hanson

Parijs, 20 oktober 2003 - Alcatel heeft een overeenkomst getekend met Doughty Hanson ter waarde van 390 miljoen euro voor de verkoop van SAFT, een dochteronderneming van Alcatel gespecialiseerd in batterijen. Doughty Hanson is een onafhankelijke Europese investeringsmaatschappij die zich richt op de aankoop en uitbouw van industriële ondernemingen.

Sinds zijn oprichting in 1985 heeft Doughty Hanson omstreeks 17,5 miljard euro geïnvesteerd in meer dan 60 ondernemingen. Deze acquisitie is een aanvulling op Doughty Hanson's portfolio van industriële ondernemingen.

SAFT is een toonaangevende fabrikant van industriële en gespecialiseerde batterijen, en biedt werk aan ongeveer 4000 mensen op 14 locaties in acht landen. De omzet van SAFT in 2002 bedroeg 550 miljoen euro.

Voor Alcatel betekent deze overeenkomst een nieuwe stap in de richting van zijn kernactiviteiten, namelijk de ontwikkeling en levering van telecommunicatiesystemen en -diensten.

Volgens Jean-Pascal Beaufret, CFO van Alcatel, "krijgt SAFT, door deze steun van een financiële koper, een grotere financiële flexibiliteit en een belangrijke ondersteuning in zijn ontwikkeling."

"Doughty Hanson streeft ernaar om de industriële expertise en technische kennis van SAFT te behouden en tegelijkertijd ondersteuning te bieden bij de ontwikkelingsdoelstellingen van de onderneming. Om dit te bereiken is Doughty Hanson van plan om de industriële activiteiten in de fabrieken van SAFT te continueren, in het bijzonder in Frankrijk, en de leveringen aan lokale afnemers voort te zetten. SAFT blijft, met ondersteuning van Doughty Hanson, de hoge kwaliteit van zijn diensten aan zijn klanten garanderen." verklaarde Yann Duchesne, Algemeen Directeur van Doughty Hanson in Frankrijk.

Het volledige, Engelstalige, persbericht vindt u
op http://www.opennieuwsbank.nl/en/2003/10/20/q008.htm

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Ed Magnée
070 - 3079 488
ed.magnee@alcatel.nl