Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht 20-10-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Aanhouding bedrijfsinbrekers
BREUKELEN Zondagmorgen rond 04.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er werd ingebroken bij een winkel aan de Heycoplaan. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij een auto met gedoofde lichten bij de winkel wegrijden. Een achtervolging volgde. In de wijk De Poel werd de auto aangetroffen, de verdachten gingen er lopend vandoor. In de auto stonden computers die vanuit de winkel gestolen waren. Na enig zoeken in de omgeving konden vier Utrechters in de leeftijd van 18 tot 20 jaar aangehouden worden. De vier zijn ingesloten op het politiebureau.

Vrachtwagenchauffeur aangehouden
VINKEVEEN / UITHOORN Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Delfgauw is zondagmorgen rond 07.10 uur aangehouden de op de Provinciale Weg. Een agent in zijn vrije tijd reed achter de vrachtwagen vanaf Maarssen. Hij zag dat de vrachtwagen zeer veel ruimte nodig had op de weg en dat tegenliggers meerder malen moesten uitwijken. De politieman bleef achter de vrachtwagen rijden en alarmeerde zijn collegas. Bij Uithoorn werd de vrachtwagen aan de kant gezet. Het bleek dat de bestuurder teveel gedronken had (exacte uitslag niet bekend) en dat hij de rijtijdenwet fors overschreden had. De chauffeur mocht niet verder rijden, er is proces verbaal opgemaakt.

Aanrijdingen met letsel
ABCOUDE Op de afrit van de Rijksweg A2 vond zaterdagmiddag rond 13.50 uur een kop-staart aanrijding plaats. Een 34-jarige automobiliste uit Montfoort reed de afrit af en zag te laat dat het verkeer voor haar stil stond, hierdoor botste zij met haar auto achter op de auto van een 52-jarige man uit Düsseldorf (Duitsland). Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Zowel de man als de vrouw werden met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

PAPEKOP Een 29-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn is zondagmiddag rond 15.45 uur gewond geraakt nadat hij in aanrijding kwam met een auto met aanhangwagen. Een 57-jarige automobilist uit Oudewater reed over de Papekopperstraatweg, waar ook de man uit Alphen met zijn vrouw fietste. Ter hoogte van een voetgangers oversteekplaats met vluchtheuvel wilde de automobilist het tweetal inhalen. De fietser werd echter door de aanhanger geraakt en kwam ten val. Met een hoofdwond en mogelijk een hersenschudding is de man overgebracht naar het ziekenhuis.