Eemland noord 09.40 uur

Utrecht 20-10-2003 - Persberichten district Eemland noord

Ruzie
SOEST Op zondag 19 oktober hebben twee mannen ruzie gehad.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij bij een café aan de Koninginnelaan. Ter plaatse bleek dat twee mannen, 22 en 35 jaar oud en afkomstig uit Soest en Baarn, ruzie hadden gehad. Daarbij waren over en weer klappen gevallen en er zou ook gebruik zijn gemaakt van een barkruk. Beiden liepen letsel in het gezicht op. De 35-jarige man zou naar zeggen van getuigen met de vechtpartij zijn begonnen.

Aanvankelijk wilde de 22-jarige man aangifte doen, maar bedacht zich en besloot geen aangifte tegen de Baarnaar te doen.

Onder invloed
SOESTERBERG Op zondag 19 oktober werd een automobilist aangehouden.

Rond 16.45 uur zagen politiemensen een automobilist over de rijksweg A28 rijden in de richting van Utrecht. Bij navraag bij de meldkamer bleek dat de APK van de auto was verlopen. De politiemensen gaven de automobilist een stopteken.

De automobilist, een 28-jarige man uit Geldermalsen, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en rook naar alcohol. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 500 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs en voor de verlopen APK.