Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 20-10-2003 - Persberichten district Utrecht stad

Bestuurder onder invloed
UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 oktober een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 04.15 uur zagen agenten tijdens de surveillance een automobilist uit de Drift komen rijden. Door het rijgedrag van de bestuurder zetten de agenten de achtervolging in. De bestuurder reed richting de Biltstraat en op de kruising met de Kruisstraat door het rode verkeerslicht. Vervolgens reed hij met 120 km/u via de busbaan richting de Berenkuil. Op de kruising met de Poortstraat, de Snellenlaan en de Museumlaan negeerde hij het rode verkeerslicht.

Ter hoogte van de Berenkuil stopte de bestuurder voor het rode verkeerslicht. Op het moment dat de agenten wilden uitstappen om de man aan te houden gaf hij vol gas en reed met piepende banden weg in de richting van de Sartreweg. Op de Sartreweg verloor de man tot twee maal toe de macht over het stuur maar zag kans zijn voertuig op de weg te houden. De agenten zagen net voor het Kardinaal Alfrinkplein kans de auto aan de kant te zetten en de 20-jarige bestuurder uit Driebergen-Rijsenburg aan te houden. Uit onderzoek bleek dat de man gedronken had. Met 615 ug/l werd hij zonder rijbewijs, maar met een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur naar huis gestuurd.

Straatroof
UTRECHT - Zondagavond vond op de Treek een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 20.25 uur over de Treek toen zij plotseling van achteren werd benaderd en een onbekende haar tas wilde afpakken. De vrouw zag kans haar schoudertas vast te houden maar kwam wel ten val. De verdachte fietste weg in de richting van de Goerree.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van district Tolsteeg, tel.: 0900 - 88 44.

Bestuurder onder invloed aangehouden
UTRECHT - Met diverse voertuigen heeft de politie zondagavond op de Rijksweg A2 een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding dat een man mogelijk onder invloed op de Rijksweg A2 reed. Ter hoogte van een benzinestation bij Vinkeveen kon de politie de 51-jarige bestuurder uit Nistelrode aan de kant zetten. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau werd duidelijk dat hij 820 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur werd hij naar huis gestuurd.