Politie Groningen

Persberichten maandag 20 oktober 2003

Provincie Groningen, 20-10-2003 -

Groningen: snelheidscontroles leiden tot 340 bekeuringen De politie heeft zondag twee snelheidscontroles gehouden. Op de Beneluxweg werd in de ochtend- en middaguren de snelheid gemeten. Van de in totaal 1280 passerende voertuigen, reden 123 bestuurders te hard. De snelste rijder, een 43-jarige man uit Groningen reed 121 km/uur. Hij reed zodoende 51 km/uur te hard. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 24-jarige Pool overschreed met zijn auto de maximumsnelheid met meer dan 30 km/uur. De man betaalde de bekeuring van 115 Euro op de plaats van de overtreding. Op de N360, Rijksweg, passeerden 2400 voertuigen. Hiervan reden 217 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 98 km/uur.

Groningen: ongeval met letsel
Een 11-jarige jongen uit Uithuizen is zondagmiddag op de kruising Wismarweg, Odenseweg en de Rostockweg licht gewond geraakt. De jongen zat op de voorstoel naast zijn 46-jarige vader in de auto. Op dat moment werd aan vader en zoon geen voorrang verleend door een 43-jarige automobilist uit Groningen, waarna een aanrijding ontstond. Het jongetje liep een bloedlip op en werd op de plaats van het ongeval aan zijn verwonding geholpen. Hij kreeg een troostbeer van de politie uitgereikt. De politie heeft van de aanrijding een
ongevallenrapportage opgemaakt.

Groningen: Stadjer beledigt agenten
De politie heeft zondagavond in de Oude Ebbingestraat een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De Stadjer reed met zijn fiets door het rode verkeerslicht en werd voor deze overtreding bekeurd. De man begin direct de dienders uit te schelden. Ondanks waarschuwen bleef hij recalcitrant en verbaal agressief. Hierop werd de fietser aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling en vernieling De politie heeft zondagnacht in de Eenhoornstraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling en vernieling. De Stadjer had in de woning van zijn 24-jarige vriendin aan de Gelderse Roosstraat onenigheid met elkaar gekregen. Op een gegeven moment liep de ruzie zo hoog op dat de man zijn vriendin sloeg en vervolgens het interieur van de woning vernielde. De vrouw sloot zichzelf in een kamer op, waarna zij de politie alarmeerde. De verdachte had inmiddels haar woning verlaten. Hij kon korte tijd later worden ingerekend. De man is ingesloten.

Groningen: uitzending Opsporing Noord
In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die dinsdagavond 21 oktober wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor meerdere zaken en een preventie-item.

Zo wordt er aandacht besteed aan de brand van de Ajax-bus in Zeegse, een gewapende overval op een tankstation aan de Turfsingel in Groningen, brandstichting bij autos op meerdere plaatsen in de stad Groningen. Tevens wordt aandacht besteed aan de vernieling van diverse ramen in het winkelcentrum in Stadskanaal. Verder worden er weer diverse videobeelden getoond van inbraken en andere criminele activiteiten.
Het preventie-item gaat over het voorkomen van ernstige aanrijdingen tengevolge van het in de berm raken met de auto. Veel dodelijke ongevallen en ongevallen met zwaar gewonden ontstaan door dit fenomeen, waarbij bestuurders vaak noodmaatregelen nemen die fatale gevolgen hebben. Recentelijk is de Provincie Groningen een campagne gestart om dit probleem onder de aandacht te brengen door het project Traffic Experience. Inmiddels heeft een aantal jeugdige Groningers een cursus gevolgd met goed gevolg. Twee ervan zullen hun ervaring toelichten.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.

Oosternieland: auto in de sloot, bestuurder spoorloos
De politie stelt een onderzoek in naar de persoon die een personenauto heeft bestuurd die zondagmiddag op de Oosternielandseweg bij Oosternieland van de weg is geraakt en in de sloot terecht is gekomen. Vermoedelijk heeft de bestuurder de bocht in de weg gemist. Volgens getuigen had de chauffeur die mogelijk gewond is geraakt, de benen genomen. Onderzoek heeft tot dusver nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. Het politieonderzoek wordt voortgezet.