--------------------------------------------------------------------------
  EADS TELECOM introduceert stapsgewijs invoeren IP-telefonie met OASIS   
--------------------------------------------------------------------------

Mix IP en klassieke telefonie biedt ondernemingen kostenbesparingen met behoud van investeringen en volwaardige functionaliteit Schiphol-Rijk, 20/10/2003

EADS TELECOM introduceert OASIS IP Telefonie, waarmee IP-telefonie stapsgewijs in de bestaande telefooninfrastructuur ingevoerd kan worden. OASIS staat voor Open Adaptable Secure IP Solution. EADS TELECOM heeft OASIS ontwikkeld omdat het verwacht dat IP-telefonie en klassieke telefonie nog geruime tijd naast elkaar zullen functioneren. Een mix van beide soorten telefonie laat bedrijven profiteren van de voordelen van IP-telefonie, zonder dat zij concessies doen aan bestaande functionaliteit.

Met IP-telefonie verloopt telefoonverkeer (spraak) over het datanetwerk (LAN of WAN). Dit betekent bijvoorbeeld dat er nog maar één netwerkaansluiting nodig is per medewerker met een IP-telefoon of een softwarematige telefoon op de computer (IP Softphone). Organisaties met meerdere vestigingen kunnen het telefoonverkeer laten verlopen over een WAN. Dit levert aanzienlijke besparingen op de gesprekskosten op. Unified Messaging of Call Centers zijn eenvoudig in het netwerk te integreren. Traditionele randapparatuur zoals DECT-telefoons en analoge faxen en modems kunnen in gebruik blijven door ze via een OASIS Media Gateway op te nemen in het IP-netwerk.

Bij thuiswerkers en op kleine kantoren kunnen IP-telefoons via een ADSL-verbinding aangesloten worden, terwijl de medewerkers beschikken over alle functies die ze op het hoofdkantoor ook hebben. Thuiswerkers zijn bereikbaar op hetzelfde nummer als op kantoor. Het OASIS-netwerk functioneert voor de gebruiker als één virtuele locatie, waarbij op de IP-telefoon bijvoorbeeld zichtbaar is of collega's op een andere locatie in gesprek of beschikbaar zijn.

Dankzij de schaalbaarheid kan OASIS IP telefonie al vanaf 10 toestellen ingevoerd worden, maar de oplossing is voornamelijk gericht op middelgrote tot grote bedrijven. Momenteel is OASIS in Nederland al bij een aantal bestaande klanten van EADS TELECOM geïmplementeerd.

EADS TELECOM wordt in Nederland vertegenwoordigd door Actis Business Partners. Jan Peter Kalksma, algemeen directeur: "Uit onderzoek blijkt dat IP Telefonie nog maar door een klein gedeelte van het bedrijfsleven is ingevoerd. Dat is ook niet zo gek, want wie gooit nu graag bestaande infrastructuur overboord die in principe prima functioneert? Wij denken dat het grootste deel van de bedrijven juist het meeste zal profiteren van een mix van beide soorten. Met OASIS kunnen bedrijven eenvoudig de eerste stappen in IP-telefonie zetten."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over EADS TELECOM
EADS TELECOM maakt deel uit van EADS, één van 's werelds grootste technologiebedrijven, actief in de telecommunicatie, vliegtuigindustie (Airbus), ruimtevaart (Ariane 5 space programme en Hubble Space Telescope) en defensie. EADS maakte in 2002 een omzet van 30 miljard Euro en telt meer dan 100.000 medewerkers.
Binnen EADS streeft EADS TELECOM naar een vooraanstaande positie op het gebied van innovatieve communicatie-oplossingen als IP-telefonie, Computer Telephony Integration (CTI) en Call Centers. Om haar ambities te realiseren biedt EADS TELECOM een breed portfolio van producten en oplossingen aan. EADS TELECOM investeert 15 procent van haar omzet in R&D, internet en e-commerce. In Europa heeft EADS TELECOM een marktaandeel van 9 %.
EADS TELECOM wordt in Nederland vertegenwoordigd door Actis Business Partners BV.
Zie www.eads-telecom.nl voor meer informatie over de oplossingen van EADS Telecom.
Meer informatie:
Actis Business Partners
Jan Peter Kalksma
T: +31 20 316 21 23
E: jkalksma@actis.nl
Voor journalisten:
NewsEngine PR
Ineke Tiesinga
T: +31 20 567 21 70
E: ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:ABS0002-1737AA