PERSBERICHT

NIEUW PALET DOET AANGIFTE BIJ DE POLITIE VAN VERVALSING VAN BRIEF

Naar aanleiding van de artikelen in de Haagse Courant van zaterdag 18 oktober 2003 onder de koppen ' Onzekerheid knaagt aan Ondernemend Welzijn ' en ' Scenario Ondernemend Welzijn stelt niet gerust ' door Els Brenninkmeijer, berichten de bestuurders van NIEUW PALET als volgt.

Op dinsdag 14 oktober 2003 is bij de Politie Haaglanden aangifte gedaan van een door één of meer onbekende personen in omloop gebrachte valse brief waaronder de naam van de voorzitter van NIEUW PALET is geplaatst. Op deze brief wordt gedoeld in het artikel in de Haagse Courant : ' een scheldkanonade vol spelfouten aan het adres van oud-directeur Van Wesemael '. Gelet op de inhoud van de brief is deze bedoeld om NIEUW PALET en haar initiatiefnemers in discrediet te brengen. De recherche is inmiddels een onderzoek gestart. Er dient zo spoedig mogelijk duidelijkheid te komen over de daders en hun motieven.

De belangen rond de faillerende stichting Ondernemend Welzijn zijn groot in verband met de jaarlijkse subsidies ter grootte van 18 miljoen Euro, het te verrichten welzijnswerk en de werkgelegenheid van honderden personen. Er is een aantal scenario's in de maak voor een doorstart na faillissement met gedwongen ontslagen voor een nog onbekend aantal personeelsleden, waaronder veel mensen met een ID-baan. Zoals in het artikel in de Haagse Courant wordt aangehaald stelt een scenario, waarbij Alcides uit Amsterdam zaken doet met de te benoemen curator om de onderneming voort te zetten niet gerust. Recent werd bekend dat deze welzijnskoepel zelf afstevent op een tekort van 5 miljoen Euro met wederom honderden ontslagen.

NIEUW PALET heeft op 24 en 30 september 2003 brieven geschreven aan wethouder Jetta Klijnsma, de Commissie SZWI en de gemeenteraad. Op 3 oktober 2003 een brief aan de Voorzitter van de Raad van Toezicht Johan Groen en op 8 oktober 2003 een brief aan de bestuurder ad interim Wout Giezen van Deloitte & Touche. In deze brieven wordt aangegeven op welke wijze NIEUW PALET als vereniging na het faillissement wil doorstarten onder begeleiding van Holland Van Gijzen ( Advocaten en Notarissen ) en Ernst & Young ( Accountants en Adviseurs ). De verschillende scenario's zullen overeenkomstig de Wet op de ondernemingsraden, de bepalingen in de CAO Welzijn, het reglement van de Raad van Toezicht en andere relevante wet- en regelgeving worden besproken in de OR. De initiatiefnemers van NIEUW PALET zullen als leden van de OR niet toestaan, dat met valse brieven of valse berichten wordt gewerkt gedurende de strijd om de werkgelegenheid van de honderden personeelsleden. Deze strijd begint tevens een competitie te worden van de scenario's onder begeleiding van de grote kantoren Deloitte & Touche ( en AKD Prinsen Van Wijmen ) enerzijds en Holland Van Gijzen ( en Ernst & Young ) optredend voor NIEUW PALET.

Nadere informatie : Santosh Panday 0644858214