AutoRai

20-10-2003

Toyota Avensis overtuigend winnaar bij lezersonderzoek

De Toyota Avensis heeft de eerste plaats behaald bij een lezersonderzoek van de bladen ANWB Autokampioen en het Duitse ADAC Motorwelt. Bijna 10.000 lezers deden aan het onderzoek mee en gaven hun mening over twaalf populaire grote middenklassers.

De praktijktest is gepubliceerd in Autokampioen nummer 21. Het onderzoek onder de bijna 10.000 lezers heeft zich gericht op zaken waarbij de betrouwbaarheid van de auto én service van het dealerbedrijf een belangrijke rol speelt.

Merkentrouw
Ook werd gekeken naar het percentage kopers dat dezelfde auto opnieuw koopt; de zogenoemde merkentrouw. Bij de Toyota Avensis bleek dit percentage het hoogst van alle twaalf autos. Maar liefst 96 procent van de Toyota-respondenten gaf te kennen weer een Toyota Avensis te willen kopen.

Score: zeer goed
In het onderzoek zijn de volgende punten aan de orde gekomen: aantal pechgevallen, aantal gebreken, aantal reparaties, reparatie- en onderhoudskosten, brandstofverbruik, beoordeling van de garage en de onderdelenvoorziening. De Toyota Avensis scoorde als enige van de twaalf autos op elk onderdeel de maximaal haalbare score, te weten: zeer goed.

Consumentenprijs
De Toyota Avensis start bij een consumentenprijs van 22.990 euro. Hij is leverbaar als Sedan, Liftback en populaire Wagon. Ook is er een breed motorpallet voorhanden. Een 1.6 VVT-i (alleen op Sedan) en een
1.8 VVT-i benzinemotor met intelligente kleptiming en twee direct ingespoten VVT-i-benzinemotoren met een inhoud van 2,0 en 2,4 liter. Deze laatste is altijd gekoppeld aan een automatische vijftraps transmissie. Uiteraard wordt de Toyota Avensis ook geleverd met een moderne Common Rail turbodieselmotor (2,0 liter). Deze start bij een consumentenprijs van 26.500 euro.