Gemeente Heythuysen

Nieuws

Burgeravonden gemeente Heythuysen zitten erop!

Burgeravonden gemeente Heythuysen zitten erop! Op dinsdag 15 en woensdag 16 oktober jl. vonden de laatste twee burgeravonden in de kernen Grathem en Heythuysen plaats. Twee weken daarvoor, op 1 en 2 oktober waren de avonden in Baexem en Kelpen-Oler. Uit de hoge opkomst, de goede sfeer tijdens de avond en de positieve reacties na afloop, blijkt dat de inwoners van de gemeente erg begaan zijn met de toekomst van hun kern en dat zij hierover graag van gedachten willen wisselen met het college. Hiervoor was tijdens de avonden dan ook volop gelegenheid. Na een woord van welkom van de burgemeester en het voorstellen de wethouders, gaf wethouder Wagemans tekst en uitleg over de plannen rondom de gemeentelijke herindeling. Hierna werd de aanwezigen de kans geboden hierop te reageren. De vragen werden, waar mogelijk, direct beantwoord, andere suggesties of opmerkingen zullen worden doorgegeven aan de gemeenteraad. De raad zal immers over een mogelijke herindeling gaan beslissen.

Vervolgens werd over gegaan op het tweede onderdeel van de avond, namelijk de kernontwikkelingsplannen. In de burgerkrant, die voorafgaand aan de avond in de gehele gemeente is verspreid, was hierover al het een en ander beschreven. Wethouder Verlinden gaf tijdens de avond nog een korte uitleg over de plannen. Vervolgens was het de beurt aan de burgers om samen met het college van gedachten te wisselen over de toekomst van hun eigen kern. De zaal werd verdeeld in een viertal groepen, die ieder een eigen thema voor zijn rekening nam. De themas waren Veiligheid, Voorzieningen, Openbare Ruimte en Verkeer en Wonen. Na de, veelal levendige en interessante discussies, zijn per onderwerp de belangrijkste punten plenair besproken en kregen aanwezigen de kans te reageren.

Tijdens alle burgeravonden zijn veel gespreks- en aandachtspunten naar voren gebracht door de burgers, waarvan een aantal heel bruikbaar zal zijn voor de verdere invulling van de kernontwikkelingsplannen. Een verslag van de belangrijkste aandachtspunten per kern zal binnenkort in de Streekbode en op deze website te vinden zijn. Ook over het verdere verloop van de kernontwikkelingsplannen zult u de komende maanden worden geïnformeerd.