Politie Drenthe

maandagmorgen 20-10-03

Assen 20-10-2003 - Ron Reinds piket t.m. do. 23-10-03

Een brug te ver

NIEUW DORDRECHT Gisteravond botste een 26-jarige man uit Zwartemeer op de Bladderswijk Oostzijde tegen een brugleuning. De man reed in een 35 jaar oude auto van een kennis over de Bladderswijk Oostzijde. Hij kwam uit de richting van Klazienaveen en wilde in Oranjedorp linksaf de brug overrijden naar de Bladderswijk Westzijde. Door vermoedelijk een te hoge snelheid botste de man met de oldtimer tegen de brugleuning. Brug en auto raakten beschadigd en de eigenaar, die als passagier meereed, was erg teleurgesteld.

Vervallen APK

BEILEN Gistermiddag werd een 24-jarige Beilenaar bekeurd voor een vervallen APK. De man reed in zijn auto over de Esweg terwijl zijn APK al langer dan een jaar verlopen was.

Autoinbraken

ASSEN Afgelopen weekend werd er ingebroken in een aan de Vredeveldseweg geparkeerde personenauto. Door een portierruit te vernielen werd het frontje van een autoradio-cd-speler en een stratenboek weggenomen. Ook aan de Overcingellaan werd er ingebroken in een geparkeerde personenauto. Ook bij deze auto werd een portierruit ingeslagen en werd de autoradio ontvreemd.

Woninginbraken

HOOGEVEEN Een 48-jarige bewoner aan De Grutto constateerde gistermiddag, na zijn vakantie, bij thuiskomst dat er ingebroken was. Door een raam te openen kon men binnenkomen. De dader stak in de woning een waterbed lek en nam meerdere goederen mee zoals een schilderij, een equalizer en geld.

EMMEN Afgelopen weekend werd er ingebroken in een woning aan de Borgerbrink. Door een ruit van de deur in te gooien kon men binnenkomen. De daders namen sieraden, CDs en foto en filmapparatuur mee.

Bedrijfsinbraak

ASSEN Bij een autobedrijf aan de Vaart Zuidzijde werden afgelopen weekend vier velgen met banden ontvreemd van een op het terrein geparkeerde personenauto. De auto werd op zijn remschijven aangetroffen.

Huiselijk geweld

EMMEN Gisteravond meldde een 27-jarige inwoonster uit Emmen zich aan het politiebureau. De vrouw was mishandeld door haar 25-jarige ex-man die zich nog in haar woning bevond. De vrouw werd in verband met haar verwondingen met een ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Na behandeling heeft de vrouw het ziekenhuis weer verlaten. De ex-man van de vrouw werd in haar woning aangehouden en verkeerde onder invloed van alcohol. De man werd ingesloten.