Politie Gelderland-Midden

Elst - Elstenaren aangehouden na mishandeling plaatsgenoot Publicatiedatum: 20-10-2003

Twee Elstenaren van 18 en 24 jaar zijn zondagavond door de politie aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot op de Vriesenenk in hun woonplaats. Volgens het slachtoffer zou hij beide verdachten, bekenden van hem, rond half negen zijn tegengekomen op straat. Beide verdachten zouden het slachtoffer zonder enige aanleiding hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer kwam hierbij te vallen en zou vervolgens nog enkele keren zijn geschopt en vervolgens met de dood bedreigd als hij aangifte zou doen bij de politie. Het slachtoffer had enkele verwondingen opgelopen en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. Nadat de politie gewaarschuwd was werden beide verdachten in hun woning aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Nijkerk; verdachte van diefstal aanhanger aangehouden Publicatiedatum: 20-10-2003

Hij is aangehouden geweest met zijn maatje, mocht weg en werd later toch weer opnieuw aangehouden. Dat overkomt een 41-jarige inwoner van Nijkerk en - in eerste instantie - zijn 29-jarige plaatsgenoot.

Op 9 september informeerden getuigen de politie in de unit Noord over de kennelijke diefstal vanaf een bouwplaats aan de Schoener. Kort daarna kan de politie de twee aanhouden, omdat zij opnieuw in de omgeving verschijnen. Ze ontkennen echter bouwmaterialen gestolen te hebben. En ook de aannemer kan geen diefstal van goederen constateren. Beide mannen worden daarop heengezonden.

Echter ...
Echter, de aanhanger die de mannen gebruiken wordt door de politie nader onderzocht. En hoewel het voertuig niet gestolen lijkt te zijn, wijst onderzoek van de technische recherche het tegendeel uit. In het weekeinde van 29 augustus op 1 september zou het voertuig in Amersfoort ontvreemd zijn. En overleg met Justitie leert dat de 41-jarige man opnieuw moet worden aangehouden, om te vertellen hoe hij aan de aanhanger is gekomen. Uiteindelijk zegt hij de wagen gekocht te hebben in Amersfoort. In overleg met Justitie moet de man nu op 24 november voorkomen bij de politierechter, omdat hij wordt verdacht van heling, dan wel diefstal van de aanhanger.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Voorthuizen; verbaal opgemaakt tegen veelplegende verdachte Publicatiedatum: 20-10-2003

De politie in de unit Noord heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 34-jarige inwoner uit Putten. De man is al op 5 juli aangehouden op de Bosweg in Voorthuizen. Hij zou in zijn auto naar de radio zitten te luisteren, zo vertelde hij. Het apparaat bleek echter niet aangesloten te zijn.

Uiteindelijk wordt de man verdacht van de 8 diefstallen uit auto's, 4 diefstallen uit bedrijven, de vernieling van een auto en diefstal van een beeld uit een tuin in Garderen. Deze feiten hebben zich afgespeeld in de periode februari tot juli van dit jaar in met name Garderen en Voorthuizen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na zijn verhoor
- waarin hij overigens de feiten ontkent - is hij in afwachting van de terechtzitting weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221