Rabobank Nederland

Zeer succesvolle introductie Rabo Global Titans Obligatie Rabobank Nederland, 20/10/2003 11:09
---

De inschrijving op de Rabo Global Titans Obligatie voor particuliere beleggers is zeer succesvol gesloten. De omvang van de uitgifte is definitief vastgesteld op EUR 650 miljoen.

Volgens Hans Pontier, CEO van Rabo Securities, is de introductie van dit aandelengerelateerd beleggingsproduct één van de grootste successen van de Rabobank en één van de grootste emissies van derivatenproducten in Nederland. "Dit product dankt zijn succes aan de perfecte aansluiting op de vraag van de particulier naar zekerheid in combinatie met een jaarlijks potentieel rendement dat hoger ligt dan de huidige (8 jaars-)marktrente", aldus Hans Pontier.

Deze achtjarige obligatie geeft de eerste drie jaar een jaarlijkse couponrente van 5,5%. Vanaf het vierde tot en met het achtste jaar is de hoogte van de rente afhankelijk van de ontwikkelingen van het Global Titans Mandje. In dit mandje zijn vijftig wereldwijd gespreid grote bedrijven vertegenwoordigd. De rente kan vanaf het vierde tot en met het achtste jaar oplopen tot maximaal 8% per jaar. Naast de rentevergoeding ontvangt de belegger op de einddatum gegarandeerd de volledige nominale waarde. De Rabo Global Titans Obligaties zijn vanaf 20 oktober 2003 dagelijks verhandelbaar op Euronext Amsterdam. De nominale waarde per Rabo Global Titans Obligatie bedraagt EUR 1.000.