Persberichten - 20/10

Leiderdorp 20-10-2003

Gouda Politie zoekt automobilist die na bijna aanrijding doorreed De politie is op zoek naar een automobilist die op vrijdag 17 oktober rond 23.20 uur op het Kleiwegplein geen voorrang verleende aan een 47-jarige scooterrijdster uit Gouda. De automobilist kwam vanaf de Spoorstraat onder de spoortunnel vandaan. De vrouw uit Gouda schrok hier zo van dat ze hard in de remmen kneep om een aanrijding te voorkomen. Door deze noodhandeling ging de vrouw met de scooter onderuit. Zij raakte licht gewond en is voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Getuigen van deze bijna aanrijding kunnen zich met de politie in Gouda in verbinding stellen en bellen met 0900-8844.

Gouda Verkeersongeval Een 16-jarige bromfietser uit Gouda is op zondag 19 oktober omstreeks 17.30 uur gewond geraakt na een aanrijding op de kruising Plaswijckweg/Noordhoef met een 19-jarige automobilist uit Gouda. De bestuurder zou de controle over zijn voertuig in een bocht op de Plaswijckweg zijn verloren waarna de aanrijding ontstond. De bromfietser werd met botbreuken aan een arm, een pols en een been overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie heeft de bestuurder van de auto aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een ongeval met zwaar letsel. Een 20-jarige automobilist uit Gouda, vriend van de 19-jarige bestuurder, werd eveneens aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag en het veroorzaken van een ongeval met zwaar letsel. Ook wordt hij verdacht van het bedreigen en beledigen van een omstander. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief). De politie heeft de voertuigen in beslaggenomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn in verzekeringgesteld.

Waddinxveen Onder invloed rijden De politie hield op zaterdag 18 oktober rond 01.45 uur op de Koningin Wilhelminaplein een 28-jarige automobilist uit Waddinxveen aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uitslag 340 ug/l. (limiet 220 ug/l.)

Nieuwerkerk aan den IJssel Onder invloed rijden De politie hield op zaterdag 18 oktober rond 04.15 uur op de Rijksweg A20 een 37-jarige automobilist uit Rotterdam aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de gehouden ademanalyse was 625 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Gouda Straatroof De politie is op zoek naar twee nog onbekende jongens die op zaterdag 18 oktober rond 00.15 uur op de Bloemendaalseweg een 18-jarige jongen uit Gouda een portemonnee afhandig maakten. De 18-jarige jongen fietste over de Bloemendaalseweg toen hij door de twee aangesproken werd. Zij wilden graag even met zijn telefoon bellen. Nadat dit was gebeurd en de Gouwenaar zijn telefoon weer terug had gekregen fietste hij weer weg. De twee volgenden hem en duwden kort daarop een steegje in. Zij bedreigden de Gouwenaar en wilden zijn telefoon hebben. Deze gaf de Gouwenaar niet af maar wel zijn portemonnee in de hoop dat de twee daar mee tevreden waren. Dit was zo. De twee fietsen weg in de richting van de Thorbeckelaan.

Gouda Onder invloed rijden In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober hield de politie op diverse locaties in de gemeente Gouda controles op het gebruik van alcohol in het verkeer. In totaal werden 7 bestuurders van voertuigen aangehouden ( 6 autos en 1 scooter) Eén van hen was niet in staat om een geslaagde ademanalyse af te leggen. Van hem werd een bloedproef afgenomen. De uitslagen van de bij de overige verdachten gehouden ademanalyses beliepen tussen de 235 en 645 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Van één bestuurder vorderde de politie het rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Reeuwijk Inbreker aangehouden De politie heeft op zondag 19 oktober omstreeks 07.30 uur op de Kerkweg een 22-jarige man uit Nysa (P) aangehouden. De man bleek op diverse plaatsen in de omgeving van de Hugo de Grootstraat ingebroken te hebben in (afgesloten)schuurtjes waarbij hij drank en vlees heeft weggenomen. Tevens bleek de man in het bezit te zijn van een radio-casetterecorder die afkomstig moet zijn uit een schuurtje. De eigenaar hiervan is bij de politie niet bekend. Deze kan zich melden bij de politie in Reeuwijk.

Krimpen aan de Lek Boete voor het rijden onder invloed De politie hield op zondag 19 oktober rond 06.05 uur op de C.G. Roosweg een 38-jarige automobiliste uit Krimpen aan den Ijssel aan. De vrouw werd er van verdacht haar auto onder invloed te besturen. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uitslag 285 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie gaf de verdacht een bekeuring van 190,00.

Bergambacht Aanrijding Een 22-jarige automobilist uit Ammerstol verleende op zaterdag 18 oktober rond 12.05 uur op een kruising in de Ambachtstraat geen voorrang aan een 26-jarige automobiliste uit Rotterdam. De vrouw uit Rotterdam werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De man uit Ammerstol bleef evenals zijn 22-jarige inzittende ongedeerd.

Nieuwerkerk aan den IJssel Afgaand mobieltje veroorzaakt aanrijding Een 42-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk aan den Ijssel veroorzaakte op zondag 19 oktober rond 17.25 uur op de s-Gravenweg een frontale aanrijding met een 38-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den Ijssel. Bij de aanrijding raakte een 40-jarige inzittende van laatstgenoemde auto gewond. De vrouw werd met vermoedelijk enkele gebroken ribben overgebracht naar het Ijsselland Ziekenhuis in Capelle aan den Ijssel. De aanrijding ontstond toen de vrouw uit Nieuwerkerk een afgaand mobieltje van de bijrijderstoel pakte om het gesprek aan te nemen. Zij raakte op dat moment de controle over haar voertuig kwijt.

Gouda Aanrijding met letsel / aanhouding 2 verdachten Op zondag 19 oktober omstreeks 17.55 uur hield de politie een 19-jarige bestuurder uit Gouda aan op de Noordhoef in verband met het veroorzaken van een ongeval met letsel. Even tevoren reed hij over de Noordhoef toen hij in de bocht in aanrijding kwam met een 16-jarige bromfietser uit Gouda die hem tegemoet kwam rijden. De bromfietser liep botfracturen op aan benen en armen en is overgebracht naar het Groenehart ziekenhuis. Een 20-jarige bestuurder uit Gouda die achter de automobilist reed werd aangehouden voor bedreiging en belediging van een getuige van de aanrijding. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding. De beide voertuigen alsmede de bromfiets zijn uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek.

Lekkerkerk Rijden onder invloed Op zondag 19 oktober omstreeks 21.40 uur zag de politie een 58-jarige bestuurder uit Rotterdam rijden over de C.G. Roosweg. De politie zag dat de man zijn voertuig niet onder controle had daar hij steeds van snelheid wisselde en slingerend reed. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 440 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Haastrecht Controle visserijwet De politie heeft op zondag 19 oktober s morgens een controle visserijwet gehouden. In totaal werden 34 viseers gecontroleerd. 11 personen krijgen een proces verbaal voor hetvissen met levendaas (3), voor het vissen met te veel hengels, zonder vergunning van de rechthebbende (1), voor het vissen zonder grote visakte (2), voor het vissen zonder sportvisakte (2) en voor het het niet hebben van de vergunning van de rechthebbende (3).

Noordwijk (Poging) woninginbraak Zondagavond 19 oktober is gepoogd in te breken in een woning aan de Atjehweg. Omstreeks 21.00 uur hoorden de bewoners een knal en gingen poolshoogte nemen. In de tuin stonden twee mannen die er vandoor gingen toen de bewoner begon te schreeuwen. De bewoner ontdekte dat een raam van een slaapkamer al was opengewrikt. In een andere woning, eveneens aan de Atjehweg, is afgelopen weekend ingebroken. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet aanwezig. Ook hier heeft men een raam opengewrikt om de woning binnen te komen. Er werden onder andere sieraden weggenomen.

Hillegom Onder invloed rijden De politie hield op zondag 19 oktober rond 00.55 uur op de Weeresteinstraat een 37-jarige automobilist uit Lisse aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uitslag 370 ug/l.( limiet 220 ug/l.)

Lisse Onder invloed rijden De politie hield in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober op diverse locaties in de gemeente Lisse 3 automobilisten aan. De automobilisten werden er van verdacht hun auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslagen van de aan het bureau gehouden ademanalyses bedroegen tussen de 290 en 550 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Noordwijkerhout Onder invloed rijden De politie hield op vrijdagavond 17 oktober op de Schippersvaartweg een 46-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout aan. De man werd er van verdacht zijn bromfiets onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 1105 ug/l. (limiet 220 ug/l) Op zondag 19 oktober hield de politie op de Herenweg een 45-jarige automobilist uit Noordwijkerhout aan. Ook deze man werd er van verdacht onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. De uitslag van de ademanalyse was 300 ug/l. ( limiet 220 ug/l) De politie maakt tegen beide verdachten proces-verbaal op.

Noordwijk Aanrijding Een 23-jarige automobilist uit Voorhout wist op zondag 19 oktober rond 14.00 uur op de Leidsevaart een overstekende 74-jarige fietser uit Voorhout niet meer te ontwijken. De man op de fiets stak de weg over, begon halverwege te twijfelen om vervolgens toch door te gaan. De automobilist uit Voorhout remde maar kon de aanrijding met de man niet meer voorkomen. De fietser is met hoofdletsel en een gebroken been overgebracht naar het LUMC.

Voorhout Onder invloed rijden De politie hield op zaterdagavond 18 oktober op de Leidsevaart en de Zuidelijke Randweg twee automobilisten uit respectievelijk Naarden en Voorhout aan. De twee automobilisten verkeerden vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslagen van de aan het bureau gehouden ademanalyses bedroegen respectievelijk 490 en 315 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Oegstgeest Motorrijder gaat onderuit Een 56-jarige motorrijder uit Leiden ging op zaterdag 18 oktober rond 14.20 uur op een afrit van de Rijksweg A44 onderuit. De man verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn motor. De man werd met hoofdletsel en vermoedelijk een gebroken arm overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. In haar onderzoek neemt zij de slechte staat van het wegdek mee.

Noordwijkerhout Rijden onder invloed Op zondag 19 oktober omstreeks 19.05 uur controleerde de politie een 44-jarige bestuurder van een brommobiel over de Herenweg. De uitslag van de ademanalyse was 445 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.

Hillegom Verlaten plaats ongeval / rijden onder invloed Op zondag 19 oktober omstreeks 20.55 uur kreeg de politie melding van het omver rijden van een betonnen paaltje in de Prins Bernhardstraat door een automobilist die vervolgens was weggereden. Daar een getuige het kenteken had genoteerd kon een 35-jarige bestuurder uit Hillegom worden aangehouden. De man bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 870 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van plaats ongeval. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 11 uur.

Noordwijk Mishandeling Op maandag 20 oktober omstreeks 02.10 uur werd de politie aangesproken dat er een opstootje plaats zou vinden op De Grent. Ter plaatse bleek een 24-jarige man uit Noordwijk een klap op zijn oog te hebben gehad van een naar later bleek een 21-jarige man uit Noordwijk. De verdachte werd in de omgeving aangehouden en wordt op dit moment nog verhoord.

Voorschoten Rijden onder invloed Op maandag 20 oktober omstreeks 01.50 uur controleerde de politie op de Papelaan een 48-jarige bestuurder uit Voorschoten. De man bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 545 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. Ook werd op de Beethovenlaan omstreeks 02.05 uur een 32-jarige bestuurder uit Voorschoten gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed te zijn. Zijn uitslag van de ademanalyse was 360 ug/l (limiet 220 ug/). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Leiden Aanrijding Een 86-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn had op zaterdag 18 oktober rond 13.15 uur op de Rijksweg N11 niet in de gaten dat voor hem een 33-jarige automobiliste uit Leiderdorp voor een verkeerslicht stopte. Hij klapte daarop achter op de auto van de vrouw. De vrouw werd evenals haar in de auto aanwezige echtgenote en een kind voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De man uit Alphen aan den Rijn bleef ongedeerd. De schade was groot.

Leiden Onder invloed rijden In de nacht van vrijdag 17 op 18 en 18 op 19 oktober hield de politie op diverse locaties in Leiden alcoholcontroles. In totaal hield de politie 13 bestuurders van voertuigen aan ( 6 autos en 7 bromfietsen). Van één bestuurder lukte het niet om een ademanalyse af te nemen. Van hem werd een bloedproef afgenomen. De overige bestuurders werkten mee aan een ademanalyse. De uitslagen beliepen tussen de 235 en 695 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De bestuurders kregen of direct een transactie of een proces-verbaal.

Voorschoten Onder invloed rijden De politie hield in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober op diverse locaties in de gemeente Voorschoten drie automobilisten aan. De automobilisten werden er van verdacht onder invloed hun autos te besturen. Van twee bestuurders lukte het niet om een geslaagde ademanalyse af te nemen De politie liet van hen een bloedproef afnemen. Van één bestuurder gaf de ademanalyse als uitslag 535 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Leiden Diefstal uit woningen Afgelopen weekend is ingebroken in woningen aan de 5e Binnenvestgracht, de Klikspaanweg en de Nieuwe Rijn. In de eerste woning kwam men binnen door inklimming via een openstaand dakkapelraam. Uit de woning werd een laptop weggenomen. In de Klikspaanweg werd in twee woningen ingebroken. Het is nog onduidelijk hoe men in één van de woningen kon binnenkomen. Er werd hier eveneens een laptop weggenomen. In de andere woning in deze straat wist men binnen te komen door middel van het flipperen van de deur. Er werd make-up meegenomen. In de woning aan de Nieuwe Rijn wist men binnen te komen door de achterdeur te forceren. Uit de woning werden cds buitgemaakt.

Leiderdorp Diefstal uit woningen Afgelopen weekend is ingebroken in twee woningen aan de Mauritssingel. Men kwam één van de woningen binnen door een raam aan de achterzijde open te breken. In de andere woning kwam men binnen door het cilinderslot van de achterdeur open te wrikken. Vervolgens werd in de woningen diverse kasten en laden doorzocht. Er werden sieraden en geld weggenomen uit één van de woningen. Het is nog niet bekend wat er uit de andere woning is buitgemaakt.

Leiderdorp Onder invloed rijden De politie hield op vrijdagavond 17 en zaterdagavond 18 oktober op de Simon Smitweg en de Persant Snoepweg vier automobilisten aan. De vier automobilisten werden er van verdacht onder invloed hun auto te besturen. De uitslagen van de aan het bureau gehouden ademanalyse beliepen tussen de 230 en 445 ug/l.( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Leimuiden Onder invloed rijden De politie hield op zaterdag 18 oktober rond 02.20 uur op de Vriezekoop Noord een 55-jarige automobilist uit Den Haag aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uitslag 465 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Ter Aar Onder invloed rijden De politie hield op zondag 19 oktober rond 04.30 uur op de Hoogerheijdestraat een 26-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn aan. De vrouw werd er van verdacht haar auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse bedroeg 510 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Alphen aan den Rijn Onder invloed rijden De politie hield in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober op diverse locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn vier automobilisten aan. De automobilisten werden er van verdacht hun auto onder invloed van alcohol te besturen. De uitslagen van de aan het bureau gehouden ademanalyses beliepen tussen de 230 en 265 ug/l. (limiet 220 ug/l.) D epolitie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

Alphen aan den Rijn Aanhouding inbreker Op maandag 20 oktober omstreeks 02.20 uur heeft de politie een 19-jarige man uit De Lier aangehouden. Bleek de man even tevoren met een nog een onbekend aantal andere dader(s) te hebben ingebroken in een bedrijf aan De Schans. Toegang tot het bedrijf werd verschaft door openbreken van de voordeur. Het gehele bedrijf werd doorzocht. Onbekend is wat er is weggenomen. De politie stelt een verder onderzoek in naar de overige dader(s).