Ingezonden persbericht

persbericht 20 oktober 2003

Opbrengst Max Havelaar koffie deel voor vakantieverblijf

Koninklijke Olland steunt Villa Pardoes

Kaatsheuvel - Koninklijke Olland B.V heeft onlangs de nieuwe Royal Olland Max Havelaar koffie in rood- en zilvermerk geïntroduceerd. Deze koffiesoorten zijn geschikt voor gebruik in automaten. Naast de koffieboeren over de hele wereld, wordt met de Max Havelaar koffie nu ook een goed doel dicht bij huis ondersteund. De aanbieder van o.a. koffieautomaten en koffieconcepten schenkt namelijk * 0,18 per verkochte kilo aan Villa Pardoes. Villa Pardoes is een uniek vakantieverblijf waar kinderen met een levensbedreigende ziekte samen met hun familie, gratis een week kunnen verblijven.

Het zwarte goud
Bij de overhandiging van de eerste pak koffie mocht Duo-Ambassadrice van Villa Pardoes, Mariska van Kolck niet ontbreken: "Als drukbezette moeder, die vaak 's avonds laat thuis komt van een opname of optreden, zweer ik bij een mok sterke koffie in de vroege ochtend. Wat fantastisch dat Koninklijke Olland via het bedrijfsleven Villa Pardoes steunt." Ook Nol Havens, zanger van VOF De Kunst en Vriend van Villa Pardoes koestert bijzondere herinneringen aan het zwarte goud zoals hij dat in één van zijn beroemdste nummers roemde.

Verantwoord koffie drinken
Willem Jan Strijbosch, Algemeen Directeur Koninklijke Olland B.V.: "Op deze manier laten wij als Koninklijke Olland zien dat we een project als Villa Pardoes een warm hart toedragen. Maar dat is niet alles. Ook onze klanten kunnen de Villa op deze manier actief ondersteunen. En met alle ideeën die we hebben, gaan we daar richting alle medewerkers van klanten nog hard aan werken. Zodat ook zij tijdens een lekker kopje koffie kunnen bedenken wat ze zelf voor zo'n fantastisch doel kunnen doen". Marian Eberson, Directeur Fondswerving: "Gezien het aantal bedrijven dat nu al deze Max Havelaar koffie drinkt verwacht Koninklijke Olland eind 2003 zo'n * 15.000,- aan Villa Pardoes te schenken. Op deze wijze komen binnen bedrijven weer velen met Villa Pardoes in aanraking. Een geweldig initiatief voor ons als relatief klein en jong goed doel."

Villa Pardoes
Kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten sinds twee jaar gratis van een unieke week vakantie in Villa Pardoes. Het verblijf heeft ruimte om jaarlijks 400 gezinnen uit Nederland en Vlaanderen te ontvangen voor de vakantie van hun leven. Acht gethematiseerde vakantiehuisjes (zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space) vormen samen een sprookjesachtig slakkenhuis, waar alles voor een leuke vakantie voorhanden is.

Fondsen
Een gratis verblijf van de gezinnen in Villa Pardoes kost natuurlijk geld en moet dan ook gefinancierd worden. Het adopteren van het verblijf van acht gezinnen gedurende een week kost zo'n * 13.600,--. Ook kunnen bedrijven het verblijf van één gezin adopteren, hetgeen * 1.800,-- kost. Voor * 25,-- per jaar kan men particulier donateur van Villa Pardoes worden. Voor informatie over donateurschap of inzamelingsacties www.villapardoes.nl.

Kaatsheuvel, 20 oktober 2003

Noot voor de reactie,