Politie Gelderland-Zuid


Datum  20 oktober 2003                                               
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen


Aangehouden met drugs
Een18-jarige Nijmegenaar is zondagavond aangehouden op de De Voorstenkamp 10e straat voor het bezit van drugs. Tijdens een controle troffen agenten 35 pillen en enkele zakjes softdrugs bij de verdachte aan. De drugs zijn in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Autodiefstal

Tussen zaterdagavond en zondagmiddag is vanaf de Daalsedwarsweg een witte Volkswagen Golf, kenteken KLE-M-548, weggenomen.

Woninginbraak
Zondagavond is aan De Voorstenkamp 17e straat ingebroken doordat een toegangsdeur geforceerd werd. Weggenomen zijn sieraden, geld en een spaarpot.


Alcoholcontrole Blik op veilig

Zondagavond tussen 17.30 uur en 23.00 uur is een alcoholcontrole gehouden op de Kwakkenbergweg en Sophiaweg. In totaal is bij 652 automobilisten een blaastest afgenomen. Vier bestuurders reden onder invloed.


Snelheidscontrole Blik op veilig

Zondagavond tussen 18.45 uur en 22.45 uur is op de Sophiaweg een mobiele radarcontrole gehouden. Van 401 passerende voertuigen is de snelheid gemeten, hiervan reden in totaal 42 bestuurders te hard.



District Tweestromenland


Geen bijzonderheden



District De Waarden


's-Hertogenbosch - zes stelselmatige daders aangehouden
In de nacht van donderdag 9 oktober op vrijdag 10 oktober heeft de districtsrecherche van Den Bosch zes inwoners van 's-Hertogenbosch (27, 30, 34, 35, 39 en 46 jaar) angehouden, die bij de politie bekend staan als stelselmatige daders. Er zijn in totaal acht woningen en vier garageboxen in Den Bosch doorzocht.

De districtrecherche heeft in augustus een onderzoek gestart naar deze stelselmatige daders. Ze werkten goed georganiseerd en worden verdacht van diverse ramkraken, bedrijfsinbraken en diefstal van oud ijzer in regio Brabant-Noord, Brabant-Midden-West en Gelderland Zuid. De schade die ze hierbij veroorzaakt hebben bij de bedrijven loopt in de ruim honderdduizend Euro.

Tijdens de actie zijn diverse goederen in beslag genomen die afkomstig zijn uit de criminele activiteiten: zoals computers, beeldschermen, mobiele telefoons, bedden en beddengoed. Daarnaast zijn tien auto's in beslag genomen. De politie heeft contact gezocht met gedupeerde bedrijven zodat de in beslaggenomen goederen bij de rechtmatige eigenaren terugkomt. Zes verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechtercommissaris van 's-Hertogenbosch. Eén verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.



Politie Gelderland-Zuid