Gemeente Maassluis

Persberichten

20-10-2003

Milieucontroles

In de maanden augustus en september heeft de milieu-inspecteur van de gemeente Maassluis in samenwerking met de wijkmeesters van de Woning Stichting Maassluis 67 respectievelijk 88 klachten/overtredingen in behandeling genomen. In totaal hebben 19 overtreders een proces-verbaal gekregen omdat ze hun huishoudelijk afval niet op de juiste manier aanboden. Negen inwoners kregen behalve een proces-verbaal ook nog eens de rekening van de reinigingsdienst gepresenteerd omdat zij grof vuil naast de containers zetten zonder dit te melden. Het overgrote deel van de klachten/overtredingen heeft betrekking op het verkeerd omgaan met huishoudelijk afval, zoals het plaatsen van afval naast de containers of het buiten zetten van grof vuil zonder dat voor het ophalen ervan een afspraak is gemaakt.

Tegen een inwoner van Maassluis, een zogenaamde Morgenster- figuur, is proces-verbaal opgemaakt omdat hij in de vroege ochtenduren in de Fazantstraat huishoudelijke afvalstoffen die ter inzameling gereed stonden doorzocht. Hierbij sneuvelde een glasplaat waarvan de scherven op het wegdek achterbleven. Het is namelijk verboden zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders huishoudelijke afvalstoffen die ter inzameling gereed staan te doorzoeken, te verspreiden en/of te verwijderen. Betrokkene heeft een boete gekregen van 69,--

Voor het melden van klachten over de vervuiling van de omgeving kan men terecht bij de milieu-inspecteur van de gemeente Maassluis via telefoon 5931899, of via email: milieu@maassluis.nl.

Grof vuil
Inwoners van Maassluis die grof vuil hebben, worden dringend verzocht zich aan de aanbiedregels te houden zodat er geen overlast ontstaat. Grof vuil wordt GRATIS aan huis opgehaald door de reinigingsdienst mits er van tevoren een telefonische afspraak wordt gemaakt. Het maken van een afspraak kan op werkdagen tusseen 10:00 uur en 12:00 uur via telefoonnummer 5916741. Uiterlijk dinsdag kan een afspraak worden gemaakt voor de woensdag er op. Inwoners van Maassluis (legitimatiebewijs meenemen) kunnen grof vuil natuurlijk ook zelf wegbrengen naar de Milieustraat aan de Heldringstraat 6. De Mileustraat is zes dagen per week geopend: van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 15:30 uur, vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.