Ingezonden persbericht

Internet Security Systems introduceert 'alles-in-een' security appliance Proventia

Eenvoudige, intelligente en kostenbesparende beveiliging van bedrijfsnetwerken

Capelle a/d IJssel, 20 oktober 2003 - Internet Security Systems (ISS) introduceert vandaag haar nieuwe lijn 'alles-in-een' security appliances Proventia. Proventia biedt optimale beveiliging in één apparaat: intrusion prevention, firewall, VPN, gateway-antivirus, en vanaf begin 2004 ook antispam-functionaliteit en content filtering. Met deze appliance ondersteunt ISS eenvoudige, intelligente en kostenbesparende beveiliging van bedrijfsnetwerken. Proventia blokkeert automatisch virussen, ongeautoriseerde netwerktoegang, aanvallen op het netwerk, hackers en hybride aanvallen zoals SQL Slammer, Code Red en MS Blaster. De introductie van Proventia maakt deel uit van een nieuwe beveiligingsstrategie die ISS vanuit de security-nichemarkt naar een breder marktsegment moet brengen.

De installatie van een antivirusoplossing en firewall alleen is niet voldoende voor een optimale netwerkbeveiliging. Een groot aantal bedrijven ondervindt ernstige hinder of schade door de massale en steeds complexer aanvallen van buiten het netwerk. De helft van alle bedrijven heeft te lijden onder beveiligingsbedreigingen, terwijl 99 procent beschikt over antivirusoplossingen en een firewall. Met Proventia biedt ISS een optimale beveiliging tegen een breed scala van bedreigingen. Gebruikers beheren de beveiligingsfunctionaliteit in Proventia vanuit een centraal managementsysteem. De Proventia-appliance biedt een combinatie van hardware en intelligente software.

"Stand-alone beveiligingsoplossingen zijn niet langer vanzelfsprekend. De Proventia-productlijn van ISS zal bedrijfsbeveiliging op een radicale wijze veranderen, omdat het een gebruiksvriendelijke, kostenefficiënte en intelligente toepassing is", zegt Tom Noonan, President en CEO van Internet Security Systems. "Proventia biedt met één enkele appliance bescherming tegen het volledige spectrum van bedreigingen. Bedrijven hoeven niet langer verschillende beveiligingssystemen aan te schaffen, te testen, te installeren, te beheren en te updaten."

Belangrijkste voordelen van Proventia:

- Verhoogd prestatieniveau: Proventia biedt gebundelde bescherming tegen verschillende bedreigingen. Dit resulteert in hogere prestatieniveaus en verlaagde latentietijd. Deze appliance opent, analyseert/detecteert, blokkeert/accepteert, verzamelt, leidt en registreert netwerkverkeer in één stap.
- Betere bescherming tegen lagere kosten: Proventia combineert dagelijkse beheerfuncties zoals 'command and control', 'discovery', visualisatie, correlatie, inzet, rapportage en workflow-analyse. Dit resulteert in optimale bescherming tegen lagere kosten en met minder resources.
- Flexibiliteit: klanten kunnen met Proventia kiezen voor die beveiligingstoepassingen, die het best passen bij hun concrete situatie. Bijkomende functionaliteit kan later snel en eenvoudig worden toegevoegd.
- Optimale beveiliging tegen recente bedreigingen: Proventia wordt automatisch voorzien van de nieuwste software om nieuwe en bekende bedreigingen te herkennen en tegen te gaan.

De Proventia M Series wordt in november 2003 geïntroduceerd. De Proventia M50 is de eerste M-versie die het netwerk en de gateway beschermt. Proventia M Series combineert antivirus, firewall, VPN, intrusion detection en intrusion prevention. In 2004 zullen applicatiebeveiliging, content filtering en antispam worden toegevoegd. Verder introduceert ISS in 2004 een uitbreiding van Proventia naar de desktop of de laptop. Meer informatie is te vinden op www.iss.net.

Proventia ondersteund door X-Force(tm)
Dankzij het proactieve onderzoek door het X-Force Research & Development Team van ISS biedt Proventia altijd bescherming tegen de meest recente internetbedreigingen.

Internet Security Systems, Inc.
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is wereldmarktleider voor Dynamic Threat Protection(tm)-producten en -services die kritische informatie beveiligen tegen de permanent evoluerende bedreigingen en misbruiken. De producten van Internet Security Systems detecteren, voorkomen en reageren op geavanceerde bedreigingen voor netwerken en desktops. De services omvatten 24/7-monitoring van het systeem, urgentiereacties en toegang tot de X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Internet Security Systems. Internet Security Systems is de beveiligingspartner voor meer dan 11.000 bedrijven, waarvan alle bedrijven uit de Fortune 50, de tien grootste Amerikaanse effectenhandelaars, tien van de grootste telecommunicatiebedrijven ter wereld en departementen van de lokale en federale Amerikaanse overheid en de staten. Internet Security Systems heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel. Voor meer informatie kunt u kijken op de Internet Security Systems website: http://www.iss.net