Politie Midden- en West Brabant

Politie en jachtopzichters pakken stropers

Tilburg, 20 oktober 2003

TILBURG - Vrijdagnacht , even na één uur, hebben agenten en jachtopzichters aan de Bakvenseweg twee stropers aangehouden. Het zijn een 23-jarige man uit Tilburg en een 15-jarige jongen uit deze stad. De mannen werden op heterdaad betrapt bij het stropen, waarbij ze lichtbakken en twee zogenaamde lange honden gebruikten.

De oudste verdachte werd ingesloten in het arrestantenverblijf van de politie te Tilburg. Hij stond ook nog gesignaleerd voor twee andere onderzoeken in het korps Midden en West Brabant.

De jongeste verdachte werd gehoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

De auto van de stropers, waarin de twee zogenaamde lange honden zaten, werd door de politie overgebracht naar het teambureau Oisterwijk. De lichtbakken en de honden zijn in beslag genomen.

Aan het bureau in Oisterwijk kwam een 53-jarige Tilburger verhaal halen op de aanhouding van de verdachten. Hij werd aangehouden omdat hij een jachtopzichter bedreigde. Ook deze verdachte werd ingesloten in het arrestantenverblijf van de politie.

Agenten van het politieteam Oisterwijk en jachtopzichters waren in bedoeld gebied aan het controleren op de bepalingen van de Flora en faunawet omdat er klachten waren binnen gekomen over het stropen.

Bron: Carel Bouman