Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



20 oktober 2003



Onderwerp: Tweetal verdacht van diefstal uit kleedkamers



Met de aanhouding van een 16-jarige Zutphenaar en een 17-jarige Apeldoorner heeft de politie IJsselstreek enkele diefstallen uit kleedkamers opgelost. Het tweetal is na verhoor onder voorwaarden in vrijheid gesteld.


Op zaterdag 20 september vond bij voetbalvereniging Wilhelmina Hercules Combinatie Zutphen aan de Waarden in Zutphen een insluiping in een kleedkamer plaats. Hier werd uit kleding een gering geldbedrag gestolen.


De volgende dag ging men op bezoek ging bij SV Zutphen aan de Laan naar Eme. Om in de kleedkamer te komen werd de deur ingetrapt. Uit een daar hangende broek nam men een portemonnee met geld, pasjes en een rijbewijs weg, terwijl uit een andere broek ruim 100 euro werd meegenomen.


Uit het politieonderzoek kwam al snel de Zutphense verdachte naar voren, waarna hij in september werd aangehouden. De andere verdachte kon vervolgens worden aangehouden en in dit onderzoek zijn nog twee Zutphense jongens (15 en 17 jaar) aangehouden, die mee hebben gedeeld in de buit. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan heling.


De politie heeft voor dit onderzoek een oproepje geplaatst in het clubblad van WHCZ, omdat er van de diefstallen geen aangifte was gedaan. Dit heeft resultaat gehad en de politie adviseert benadeelden altijd aangifte van diefstal uit kleedkamers te doen, hoe gering het bedrag ook mag zijn.


Verder adviseert de politie kleedkamers altijd af te sluiten en waardevolle goederen thuis te laten of in een kluisje te stoppen. Bij de inbraak bij SV Zutphen had men wèl maatregelen getroffen en heeft de vereniging aangifte gedaan in verband met de veroorzaakte schade.


De twee verdachten van de diefstallen zijn onder voorwaarden in vrijheid gesteld.


Einde bericht



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --