Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



20 oktober 2003



Onderwerp: fietscontrole op scholen


Om de verkeersveiligheid voor de basisschoolkids in Zelhem te vergroten houdt de politie in samenwerking met de negen plaatselijke basis-scholen een fietscontrole.
Hierbij wordt natuurlijk aandacht besteed aan de verlichting, maar daarnaast wordt ook gekeken naar de remmen en verdere technische staat van de tweewieler.


De controle is vóór de herfstvakantie aan de ouders van de deelnemende scholen bekend gemaakt. Alle kinderen mogen hun fiets naar school meenemen en daar controleert een agent aan de hand van een checklist of de fiets aan alle technische eisen voldoet. Bij de controle worden ook medewerkers van 3VO en verkeersouders van school ingezet.


Wordt de fiets "goed gekeurd" dan komt er een goedkeuringssticker van 3VO op.


Er is bewust voor deze periode gekozen, omdat de donkere en natte dagen zijn ingetreden en het belang van een goede fiets(verlichting) van groot belang is.


Niet goedgekeurde fietsen kunnen voor hercontrole op woensdagmiddag 5 november tussen 14.00 en 16.00 uur aan het politiebureau worden gebracht.


Einde bericht


Wilt u een controle op één van de scholen meemaken ? U kunt zich aanmelden voor de controles op dinsdag 21, vrijdag 24 en maandag 27 oktober bij de afdeling communicatie.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --