Gemeente Almere

Veel Almeerders willen meepraten over doorgroei van de stad

Het project Toekomst in Beeld is zaterdag 11 oktober met veel succes van start gegaan. Meer dan driehonderd belangstellenden bezochten de startbijeenkomst met workshops en de tentoonstelling van Simcity voor scholen. Voor het laatste project en het inleveren van de werkstukken van scholen waren op vrijdagmiddag al ongeveer 200 kinderen en docenten naar het stadhuis gekomen.

Ongeveer 220 Almeerders maken de komende weken fotos of gebruiken Simcity om aan te geven wat zij belangrijk vinden indien Almere doorgroeit tot misschien 400.000 inwoners in 2030.

Andere inwoners kunnen nog steeds meedoen. Het inleveren van de resultaten is gepland op 8 november, waarna het college een eerste standpunt inneemt over de inbreng van de deelnemers. De resultaten zullen een rol spelen in de standpuntbepaling van B en W over de toekomst van de stad en de afspraken met Rijk en regio.

De maquettes en powerpoint-presentaties van de 19 scholen die hebben meegedaan, zijn nog tot 5 november te zien in de C-passage van het stadhuis. Op 8 november vindt de prijsuitreiking van Simcity op scholen plaats.

* Toekomst in beeld
de website