Politie Gelderland-Midden

Angerlo, Huifkar met zes inzittenden omgevallen Publicatiedatum: 20-10-2003

Vanmiddag rond 11.45 uur is op de Broekzijdestraat in Angerlo een huifkar van de weg geraakt en omgevallen. Daarin bevonden zich naast de bestuurster vijf meervoudig gehandicapten, die een tochtje maakten. Geen van de inzittenden is ernstig gewond geraakt.

De bestuurster, een 33-jarige vrouw uit Doesburg, reed de huifkar een weg in die afgesloten bleek. Toen de vrouw de huifkar terug wilde rijden, raakte deze van de weg en belandde in een langs de weg lopende droge sloot. Daarbij raakte één van de twee paarden onder de huifkar. De vijf gehandicapte inzittenden konden zelf niet uit de huifkar komen en zijn er met hulp van medewerkers van de politie, brandweer en ambulance uitgehaald. Hoewel geen van hen afgezien van wat schrammen en builen ernstig gewond leek, zijn zij voor de zekerheid ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht.

Het paard dat onder de huifkar lag kon na het doorsnijden van de teugels onder de kar vandaan worden gehaald. Ook het paard heeft als gevolg van het ongeluk geen ernstige verwondingen opgelopen.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031

---


---

Lunteren - bromfietser gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 20-10-2003

Op de Postweg in zijn woonplaats is maandagochtend een 17-jarige Lunterenaar gewond geraakt. De man raakte als bestuurder van een bromfiets betrokken bij een aanrijding met een 58-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek. De automobilist zou vermoedelijk geen voorrang hebben verleend aan de bromfietser toen hij de kruising van de Postweg met De Stroet opreed. De Lunterenaar liep een beenbreuk op en is overgebracht naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606