Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems en Cisco leveren nieuwe netwerkoplossingen voor enterprise storage

Cisco MDS 9000-productlijn biedt grotere flexibiliteit, lagere beheerkosten en hogere ROI

Amsterdam, 20 oktober 2003 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), gaat de Cisco MDS 9500 series Multilayer directors en de Cisco MDS 9216 Multilayer fabric switch leveren. Op basis van een wereldwijde reseller-overeenkomst met Cisco biedt Hitachi Data Systems volledige service en ondersteuning voor deze oplossingen.

"Continue en betrouwbare toegang tot real-time data binnen bedrijfsomgevingen is niet alleen belangrijk, maar vooral bedrijfskritisch. Downtime is onacceptabel", zegt Mark Hemsley, Managing Director van Euronext.liffe Market Solutions. "Wij hebben gekozen voor een 'business continuity'-oplossing van Hitachi Data Systems, BT en Cisco, omdat deze bedrijven de ervaring en producten hebben, die een hoogwaardige enterprise-omgeving als de onze vereist."

Op basis van de Hitachi Freedom Storage-systemen en de Cisco MDS-producten bouwen klanten een zeer schaalbare storage-netwerkoplossing. Bovendien kunnen ze hun infrastructuur vereenvoudigen en het storage-beheer en de -beveiliging centraliseren. Dat resulteert in lagere beheerkosten en een hogere Return on Investment.

"Binnen onze TrueNorth-visie willen we klanten de beste oplossingen bieden. Vanuit dat oogpunt waren we de eerste leverancier die de testen voor de kwalificaties van hardware-interoperabiliteit tussen de Hitachi Freedom-systemen en de Cisco MDS 9000-producten binnen SAN-omgevingen succesvol volbracht", aldus Scott Genereux, Vice-President Global Marketing and Business Development van Hitachi Data Systems. "Met het toevoegen van deze nieuwe Cisco-lijn onderstrepen we onze doelstelling om storage-netwerken te vereenvoudigen met betrouwbare en schaalbare oplossingen."

"Door de nauwe samenwerking met marktleider Hitachi Data Systems hebben we een belangrijke bondgenoot in de storage-markt. Daarmee hebben we een belangrijke stap gezet in onze go-to-market-strategie voor de Cisco MDS 9000", zegt Soni Jiandani, Vice-President of Marketing for the Storage Technology Group van Cisco. "Met de combinatie van onze SAN-technologie en de geavanceerde storage-systemen van Hitachi Data Systems kunnen onze gezamenlijke klanten hun SAN-architectuur vereenvoudigen en het storage-beheer centraliseren. Tegelijkertijd bouwen ze zeer schaalbare storage-netwerken die in staat zijn toekomstige groei te ondersteunen."

Cisco MDS 9000
De Cisco MDS 9000-productreeks bestaat uit de Cisco MDS 9500-serie van Multilayer directors, de Cisco MDS 9216 en de Cisco MDS 9100 Multilayer fabric switches. Het is een complete productlijn die voorziet in alle eisen voor storage-netwerken, ongeacht omvang en architectuur. De producten zijn uitgerust met intelligente netwerkmogelijkheden als multiprotocol/multitransportintegratie, Virtual SAN's (VSANs), geavanceerde beveiliging, debug- en analysetools en geïntegreerd SAN-beheer. Daarnaast worden intelligente storage-diensten geboden, waaronder netwerkgebaseerde virtualisatie. Daarmee luiden de Cisco MDS 9000-producten een nieuw tijdperk in voor storage-netwerken.

De Cisco MDS 9509 en Cisco MDS 9506 Multilayer directors en de Cisco MDS 9216 Multilayer fabric switch zijn per direct beschikbaar via Hitachi Data Systems.


---

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems stelt organisaties wereldwijd in staat het maximale te halen uit hun informatie. Op basis van de TrueNorth-strategie biedt Hitachi Data Systems een brede reeks storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. We bieden centrale en gedistribueerde storage-systemen en -software, en professional services die worden gecomplementeerd door best-of-breed-producten via channel- en industriepartners.

Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl